BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.466,44
HABER /  POLİTİKA

Fatsadan sakız açıklaması

AK Parti'li Eyüp Fatsa, sakız çiğnediği iddia edilen Fatsa ilçe başkanı Dalcı'nın arkasında durdu.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, 23 Nisan kutlamaları sırasında Atatürk anıtına ''sakız çiğneyerek çelenk bıraktığı'' gerekçesiyle tutuklanan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı'nın ''arkasında'' olduklarını söyledi.

Fatsa, AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, olaydan üzüntü duyduklarını söyledi.

Konunun yargıya intikal ettiğini kaydeden Fatsa, ''Olayla ilgili hukuki süreç başladı. Yargıyı etkileyecek hiçbir açıklama yapmayacağız. İlçe başkanımızın arkasındayız; en kısa zamanda aramıza katılacağına ve görevine devam edeceğine inanıyoruz'' dedi.

Milletvekili Enver Yılmaz da söz konusu iddianın hukuki boyutlarını parti olarak araştırdıklarını kaydetti. Genel Merkezin gönderdiği parti müfettişi ve bazı milletvekilleriyle olayın hukuki boyutunu incelediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

''Adli sürecin başlamış olduğu bir dosyaya müdahale etmek gibi bir irademiz yok. Ancak bu süreçle ilgili, partimize karşı yapılabilecek bir takım olumsuzluklara karşı da tüm arkadaşlarımızla birlikte en azından destek olmak mahiyetinde bugün buradayız. Yapılan davranışlara karşı hukuk platformunda arkadaşımızın yanında olduğumuzu ve hukukun vereceği karara da saygılı olacağımızı huzurlarınızda belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Yılmaz, iddialar ve deliller dikkatli incelendiğinde, hukuki sürecin ilçe başkanı Dalcı lehinde yakın bir zamanda tamamlanacağını ümit ettiğini söyledi.