BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.441,07
HABER /  DÜNYA

Zerkavinin görüntüleri

ABD, Zerkavi'nin dün bir internet sitesinde yayınlanan görüntülerinin gerçekliğinden şüphe etmiyor.

Abone ol

Irak'taki ABD askeri yetkilileri, El Kaide Cihad örgütünün Irak'taki lideri Ebu Musab Zerkavi'nin dün bir internet sitesinde yayınlanan görüntülerinin gerçekliğinden şüphe etmiyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı askeri yetkili, Bağdat'ta yaptığı açıklamada, ''Şu anda, videonun gerçekliğinden şüphe etmeyi gerektirecek bir durum yok. Bant kaydı, Irak'ta meşru ve kalıcı bir hükümet kurulması için kaydedilen ilerlemelere, bu süreci baltalamak için elinden geleni yapmaya kararlı olan El Kaide'nin verdiği doğrudan yanıt gibi görünüyor'' dedi.

Irak'taki çok uluslu gücün sözcüsü General Rudy Wright de, Zerkavi'nin Irak halkına hiç saygısı olmadığını belirterek, ''Zerkavi ve El Kaide, Irak'taki demokratik sürece açık bir savaş ilan etmiş durumda. Ancak, kurulmakta olan ulusal birlik hükümetinin de gösterdiği gibi, bu savaşı kaybetmekteler'' diye konuştu.

''Zerkavi ve yönettiği teröristler ve suçlular çetesinin Irak'ın gerçek düşmanları olduğunu'' kaydeden Wright, ''İşe aldığı, eğittiği ve donattığı teröristler ve yabancı militanlar, Irak'taki kadın erkek, çoluk çocuk insanları hedef alan intihar saldırılarının yüzde 90'ından fazlasını düzenlemekte. Bu saldırılar, binlerce insanın ölümüne ya da yaralanması yol açtı'' dedi.

Irak'taki silahlı grupları bünyesinde toplayan Mücahid Konseyi'nin de üyesi olan Irak El Kaide Cihad örgütünün lideri Zerkavi, dün yayınlanan video görüntülerinde, ''mücahitlerin Irak'ta 3 yıldır devam eden acımasız haçlı seferine karşı savaştıklarını'' söylüyor.

Siyah-yeşil renkli hırkası ve yanında silahıyla konuşan Zerkavi, ''Irak'a giren haçlı ordusunun niyetinin Irak'ı kontrolü altında tutmak ve siyonist devlete (İsrail) destek vermek olduğunu'' ifade ediyor. Mesajlarını daha önce ses kasetleriyle duyuran Zerkavi, ilk video görüntülerinde bir grup maskeli adamla eğitim yaparken de görülüyor.