BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekillerden Taksim tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bir grup milletvekili, Meclis Dikmen Kapısı’nda, Taksim Gezi Parkı’na akşam saatlerine yapılan polis ...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bir grup milletvekili, Meclis Dikmen Kapısı’nda, Taksim Gezi Parkı’na akşam saatlerine yapılan polis müdahalesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
2013 Türkiye’sinde yaralılara yardım eden insanlara bile müdahale edildiğini belirten İnce, "Bu faşizmin iliklerimize kadar işlenmiş halidir. Bunu bütün yurttaşlarımızın bilmesini istiyorum" diye konuştu. İstanbul Taksim Meydanı’nda sabah saatlerinde televizyonların canlı yayın yaptığı sırada polisin 5 eylemciyi dağıtamadığını öne süren İnce, "Ama akşam, canlı yayın yokken on binlerce kişiyi 5 dakikada dağıttı polis. Bu ne acımasızlıktır, bu vicdansızlıktır. Bunu yurttaşlarımızın vicdanlarına bırakıyorum" dedi.

"TOPÇU KIŞLASI ÜZERİNDEN OY DEVŞİRMEK İSTİYORLAR"
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun "Kuş sesleriyle uyanmak istediğini" dile getiren İnce, "Ama o Vali, Gezi Parkı’nı bombalamıştır, Taksim’i savaş üssüne döndürmüştür. Bunlar kışlalardan nemalanan insanlardır. Şimdi de nemalanmalarını Topçu Kışlası üstünden sürdürmektedirler. Yani bunların hayatı boyunca zannetmeyin ki bunlar kışlalarla mücadele etmiştir, bütün kışlalar bunlara yardımcı olmuştur. Şimdi de Topçu Kışlası üzerinden oy devşirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN TÜRKİYE’DE ’İMDAT POLİS’ HATTI YOKTUR, ’POLİS İMDAT’ HATTI VARDIR"
"Bugün Türkiye’de ’imdat polis’ hattı yoktur, ’polis imdat’ hattı vardır" diyen İnce, "Türkiye bu noktalara gelmiştir. Başbakan kendi mitinglerini düzenleyecekmiş, Pursaklar’da, Keçiören’de hava alanında. Başbakan’a şunu söylüyorum: Ey Sayın Başbakan, hava alanı miting alanı mıdır, Pursaklar miting alanı mıdır, Keçiören miting alanı mıdır, Türkiye Cumhuriyeti senin babanın çiftliği midir? Türkiye’de marjinal gruplar olabilir, devlet güçlerine, devletin araçlarına, kamu malına, vatandaşın dükkanına zarar verenler olabilir ama bütün yurttaşlarımın şunu bilmesini istiyorum ki, Türkiye’de en marjinal grup AKP’dir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)