BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekiller bu tarihte yemin edecek!

TBMM kulislerinde CHP'nin pazartesi günü hükümet programı üzerinde yapılacak müzakerelere geçmeden önce yemin etmiş olacağı yorumları yapılıyor.

Abone ol

Meclis'teki yemin krizini çözme yolunda en kritik adım dün atıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. 

TBMM kulislerinde uzlaşmanın sağlanması durumunda pazartesi günü TBMM'de hükümet programı üzerine yapılacak müzakerelere geçilmeden önce CHP milletvekillerinin büyük olasılıkla yemin etmiş olacağı yorumları yapılıyor.

Meclis'teki krizin çözülmesi için yoğun çaba harcayan Çiçek, dün 11.40'ta Kılıçdaroğlu'ndan kendisini henüz bir talep gelmediğini söylerken, MHP Grup başkanvekillerinin saat 13.00'te CHP grubunu ziyaretinden 20 dakika sonra "Çiçek'ten randevu istendi" açıklaması yapıldı. Saat 14.30 sıralarında da görüşmenin 16.30'da yapılacağı CHP tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu 16.00 sıralarında TBMM'deki makamına gelerek kurmaylarıyla buluştu, ardından üç Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Çiçek'in makamına geçti. Ancak 45 dakikalık görüşme başbaşa gerçekleşti.

Görüşme sonrası kurmaylarıyla bir değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, TBMM'den ayrılırken, Çiçek'in grup başkanvekillerini çağırması halinde yemin edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine "Bir bakalım arkadaşlar, önce bir görelim" yanıtını verdi.

MUTABAKAT METNİ DUYURULACAK

Edinilen bilgiye göre; CHP tarafı öncelikle Çiçek'in bugün Başbakan Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi bekleyecek. Ancak görüşmenin hemen ardından Çiçek'in, Hükümet Programı'nın okunacağı Genel Kurul'u yönetmesi gerekeceğinden, grup başkanvekilleri düzeyinde temasın ancak bu akşam ve hafta sonu yapılabileceği ifade ediliyor.

CHP ve AK Parti arasında Çiçek gözetiminde hafta sonunda yapılacak temaslarla ortaya bir "mutabakat metni" çıkarılması ve bunun altına imza atılmasa da iki tarafın "sorunu çözme niyetindeyiz, bunun için parlamento çatısı altında gerekli adımlar atılmasında mutabık kaldık" uzlaşısının kamuoyuna duyurulması beklentisi CHP'de hakim.
TBMM kulislerinde, bu uzlaşmanın sağlanması durumunda pazartesi günü TBMM'de hükümet programı üzerine yapılacak müzakerelere geçilmeden önce CHP milletvekillerinin büyük olasılıkla yemin etmiş olacağı yorumları yapılıyor.