BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  GÜNCEL

'News of The World'ün eski yöneticisi gözaltına alınacak'

İngiliz Guardian gazetesi, kapatılacak News of The World gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Andy Coulson'ın bugün telefon dinleme skandalı nedeniyle gözaltına alınacağını yazdı. Coulson, Başbakan Cameron'ın eski iletişim danışmanıydı.

Abone ol

İngiliz Guardian gazetesi, ülkenin en çok satan gazetesi News of The World'ün eski genel yayın yönetmeni Andy Coulson'ın bugün gözaltına alınacağını yazdı.

2003-2007 arası News of The World'ün genel yayın yönetmeni olan Andy Coulson'ın polis tarafından bir kez daha sorgulanacağı bildiriliyor.

Coulson, 2003-2007 yılları arasında News of the World'ün editörüydü

İngiliz medyasındaki haberlere göre Coulson, gazetenin kapatılacağının açıklanmasına yol açan telefon dinleme skandalı ile ilgili olarak ifade verecek.

Coulson geçmişte Başbakan David Cameron'ın iletişim danışmanlığını da yapmıştı.

Andy Coulson bugüne dek defalarca telefon dinlemelerle ilgili bilgisi olmadığını söylemişti.

Ancak Coulson skandal nedeniyle Ocak ayında görevinden istifa etmişti.

Dün 168 yıllık News of The World gazetesinin kapatılacağı açıklanmıştı.

Gazetenin sahibi olan News International şirketi, News of The World'ün yanlışlarını tekrarlayarak adına leke sürdüğünü bildirmişti.

News International ayrıca, gazetenin Pazar günü son kez yayımlanacağını duyurmuştu.

News of The World son günlerde İngiltere'yi sarsan kanun dışı telefon dinleme skandalı sebebiyle sert eleştirilere hedef olumuştu.

Ford, Vauxhall gibi şirketler yaşananlar sebebiyle gazeteye reklam vermeyeceklerini açıklamışlardı.

Gazetenin 'karanlık' mazisi

News of The World gazetesiyle ilgili telekulak skandalı ilk kez beş yıl önce gündeme gelmişti.

News of The World Pazar günü son kez yayımlanacak

Gazetenin bazı muhabirlerinin Kraliyet Ailesi'nin yakınlarının da aralarında bulunduğu birçok ünlü kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.

News of the World'ün, Irak ve Afganistan'da ölen İngiliz askerlerin ailelerinin ve Londra'da 7 Temmuz 2005'te düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin yakınlarının telefonlarını gizlice dinlediği öne sürülüyor.

Gazete ayrıca, 2002 yılında cinayete kurban gitmiş Milly Dowler adlı bir genç kız henüz kayıp durumundayken cep telefonundaki mesajlara ulaşıp gizlice dinlemekle suçlanıyor.

Öldürüldüğünde 13 yaşında olan kızın mesaj kutusu dolunca bazı mesajları silerek yeni mesaj gelmesini sağlayan News of The World, Milly Dowler'ın ailesine halen sağ olduğu yönünde boş umutlar vermekle itham ediliyor.

Murdoch'un genişlemesi nasıl etkilenecek?

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada News of The World'ün kapatılması kararında herhangi bir müdahalenin sözkonusu olmadığı belirtildi.

Gelişmelerin Ruport Murdoch'un sahibi olduğu dev medya grubunun talip olduğu İngiltere'nin dijital uydu kanalı BSkyB'nin satışı sürecini nasıl etkileyeceği konusunda henüz bir değerlendirme yapılmadı.

Yakın zaman içinde Başbakan Cameron liderliğindeki koalisyon hükümeti, Murdoch'un BSkyB'yi ele geçirme planlarına prensipte yeşil ışık yakmıştı.

İngiltere'de düzenlenen protestolarda halk Başbakan Cameron'ı "kararını çok geç olmadan değiştirmeye" çağırmıştı.

BSkyB'nin News Corporation'a satışı durumunda, grup İngiltere'de BBC dahil diğer tüm medya kuruluşlarını gelir açısından gölgede bırakan bir dev haline dönüşecek.