BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a maaş resti

Başbakan'ın eleştiri konusu yaptığı yemin etmeyen milletvekillerinin maaşlarıyla ilgili sözlerine CHP liderinden rest geldi.

Abone ol

Yemin krizi sonrası muhalefeti Hangi yüzle maaş alacaklar" diye eleştiren Başbakan Erdoğan'a CHP'den rest geldi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinden rahatsız olan CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmede, "Yemin edilene kadar maaşları yatırmayın" önerisi götürdü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Meclis Başkanı Çiçek yemin krizinin düğümünü çözmek için bir araya geldi. Kritik zirvede Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "bankamatik vekil" değerlendirmesinden rahatsız olduğunu da dile getirdi.

Kılçdaroğlu, "Hiçbir CHP'li yemin etmeden 'bankamatik vekil' olma arzusunda değildir. Hatta sizden yemin edinceye kadar CHP'li vekillerin maaşlarının da yatırılmamasını talep ediyoruz" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP’nin Meclis boykotunu eleştirirken, yemin etmeyen vekillerin maaşlarını aldıklarını hatırlattı. Bu maaşın ne karşılığında alındığını soran Erdoğan, "Bu insanlar hangi yüzle maaş alıyorlar, çalışmayana para var mı? Sana helal para gerekiyorsa, geleceksin, yeminini yapacaksın, Meclis’te çalışacaksın." çağrısında bulundu.