BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.463,69
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener yine hakim karşısında!

Dört aydır tutuklu bulunan Nedim Şener bugün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde iki kez hâkim karşısına çıkacak.

Abone ol

Nedim Şener bugün, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 Nisan 2010 tarihli Milliyet gazetesine yazdığı "Fuar Yeri Kavgası Rüşvet Soruşturmasına Dönüştü" başlıklı yazısında, "Gizliliğin ihlali" ve "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" gerekçesiyle beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İkinci duruşma ise saat 10:35'de aynı mahkemede gerçekleşecek. Bu duruşmada Şener, yine aynı gerekçeyle bu kez 29 Aralık 2009 tarihli Milliyet gazetesinde yayımlanan "Yol-İş Sendikası'nda Organize Yolsuzluk" başlıklı yazısı nedeniyle yargılanacak.

122 GÜNDÜR CEZAEVİNDELER

Nedim Şener ve Ahmet Şık, 3 Mart 2011 tarihinde Ergenekon Davası kapsamında düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra 6 Mart 2011'de tutuklanmıştı.

Nedim Şener "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adı kitabı üzerine de 32, 5 yıllık hapis istemiyle hâkim karşısına çıkarılmıştı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in gazeteci arkadaşları "Dokunan Yansa da Dokunacağız" diyerek, kamuoyunu basın üzerindeki baskıların son bulması için duyarlı olmaya ve bugün adliye önünde buluşarak arkadaşlarına destek olmaya davet ediyor.