BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,34
HABER /  GÜNCEL

Kemal Derviş Yunanistan'ı da kurtaracak

Türkiye'deki ekonomik krizi çözmek için bir kurtarıcı olarak gündeme gelen Kemal Derviş bu kez Yunanistan'ı kurtarmak için harekete geçti.

Abone ol

2001 ekonomik krizinde kurtarıcı rolüyle Türkiye'ye getirilerek bakan yapılan Kemal Derviş batma noktasına gelen Yunanistan için de harekete geçti.

BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre, Yunanistan için çıkış yolları öneren bir makale yayınlayan Derviş 'Yunanistan'da büyümenin yolu deniz, gemiler ve güneş enerjisinden geçiyor' dedi.

Yunanistan'ın devasa borçlarını geri ödeme yollarının tartışıldığı ve Atina'ya çeşitli öneriler getirilen bir sırada, Derviş ekonominin yeniden büyüme rotasına sokulmasının önemine işaret ediyor.

Büyüme sağlanmadığı sürece, borçların GSMH'ya oranının artmaya devam edebileceğini kaydeden Derviş'e göre, vergi ve harcamalara ilişkin kararlar da büyüme hedefleri gözönünde bulundurularak alınmalı.

Yüksek kaliteli bir turizm sektörünün, Yunanistan'ın geleceğinde merkezi öneme sahip olacağını belirten Derviş, bu sektörün kültürel etkinlikler artırılıp, iyi fiyattan yüksek kaliteli tıp hizmetleriyle desteklenmesi gerektiği kanısında.

Kemal Derviş Yunanistan için katma değeri yüksek tarımın önemine de vurgu yapıyor.

Gemicilikten elde edilen gelirlerin daha büyük bir kısmının kanalize edilmesi bir başka öneri.

Derviş'in Atina'ya bir diğer önerisi de, yüksek teknoloji sektöründe nişler bulmak.

Son olarak da, rüzgar ve güneş enerjisi için büyük potansiyeli olan Yunanistan'ın yeşil teknolojiye ağırlık vermesi.