BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekil internetin gazına geldi

Konuşması Facebook'ta profilden profile dolaşıyor, video sitelerinde en çok o tıklanıyor. İşte CHP'li vekilin son sözleri;

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda hükümete zehir zemberek eleştiriler yönelttiği konuşma internette 1.5 milyon kişi tarafından izlenen CHP milletvekili Muharrem İnce, CNN TÜRK'te yayınlanan Gündemin Rengi programında Rıdvan Akar'ın konuğu oldu.

 İnce, CHP'yi diktatörlükle suçlayan Başbakan'ı yine çarpıcı ifadelerle eleştirdi, "Doğrudan Atatürk'e saldıracak ama cesareti olmadığı için İsmet Paşa üzerinden yapıyor" dedi.

CHP'li İnce'nin Başbakan Erdoğan'a yönelik çarpıcı açıklamaları şöyle:

- Başbakan sürekli olarak tek parti iktidarından ve CHP'nin geçmişteki diktatoryal yapısından söz ediyor. Bu, Başbakan'ın kendi diktatoryal yapısını kapatmak için kullandığı bir silah.

- 1930'lardan söz ederken, Portekiz'de Salazar, İspanya'da Franco, Almanya'da Hitler, İtalya'da Mussolini'nin olduğu bir dönem ile Türkiye'yi kıyaslamak yerine, 1930'ların Türkiyesi ile 2010'ların Türkiyesi'ni kıyaslıyor. Yani o dönem dünyada çok gelişmiş demokrasiler vardı da, bir tek Türkiye'de mi yoktu? Önemli olan şu: 1930'ların İtalyası, 2010'ların İtalyası'na göre ne kadar mesafe aldı? Fransa ne kadar aldı, Türkiye ne kadar aldı? Buna bakmak lazım.

- Başbakan doğrudan Atatürk'e saldıracak ama buna cesareti olmadığı için İsmet Paşa üzerinden CHP'ye saldırılarını sürdürüyor. Başbakan'a şunu hatırlatmak lazım: Sürekli saldırdığınız İsmet Paşa bu ülkeye çok partili yaşamı getiren kişidir. Seçimleri kaybettiğinde çantasını alıp muzaffer bir kumandan gibi Çankaya'dan Pembe Köşk'e gitmesini bilmiştir.

- Onun getirdiği demokrasi ve çok partili yaşam sayesinde, bugün ben kamyoncunun oğlu Muharrem İnce milletvekili oldum, kayıkçının oğlu Erdoğan başbakan oldu. İsmet Paşa'ya, Atatürk'e, CHP'ye teşekkür etmesi gerekir Sayın Erdoğan'ın.