BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,03
ALTIN 2.441,03
HABER /  POLİTİKA

Kanadoğlundan AK Partiye cevap

Bir söz söyledi Ankara'da kıyamet koptu. En sert tepki ise AK Parti'den geldi. Bu sözlere Kanadoğlu açıklık getirdi.

Abone ol

Son açıklamaları ile bir kez daha AK Parti ile karşı karşıya gelen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, NTV’nin konuğu oldu ve Banu Güven’in sorularını yanıtladı.

Kanadoğlu, “Ben hiçbir zaman TBMM yapamaz demedim. Her şeyden önce laik, demokratik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğu tespit edilen bir parti herhangi bir şekilde reform veya anayasa değişikliği eylemine girişmemelidir. Çünkü, yapmak istediği yargı bağımsızlığını ortadan kaldırararak bağımlı yargı meydana getirme çabasıdır” dedi.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

"AK Parti iktidarı anayasa değişikliği yapamaz" şeklinde algılanan sözlerine açıklık getiren Sabih Kanadoğlu, “AK Parti hukuki olarak anayasa değişikliği yapabilecek durumda ancak samimi değil” dedi

“Mevcut anayasasının savunulacak bir tarafı olduğunu söylemiyorum. Daha demokrat, hukuk devletine uygun, laik, sosyal devleti sağlayan bir anayasa değişikliğine herkes evet der” diyen Kanadoğlu, “Ama amacınız bağmlı yargı yaratmaksa, iktidar olduk ama muktedir olamadık diyorsunuz. O bakımdan, muktedir olamayıp bağımlı yargı yaratmaya çalışıyorsanız, samimi değilsiniz, ciddi değilsiniz” ifadelerini kullandı.

Hükümetin ‘yargı reformu'na şartlı destek veren Kanadoğlu, "Elimize geçen taslak, iddia ettikleri gibi yargı bağımsızlığını sağlamaz, hukuk devletine aykırıdır. Yargı bağımsızlığını takviye edecek, hukuk devletine engel olmayan bir taslağa nasıl destek vermeyelim, elbette ki destek veririz” şeklinde konuştu.

BURHAN KUZU'DAN YANIT

Kanadoğlu'nun açıklamalarına, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yine NTV'de yanıt verdi. Kuzu, Anayasa değişikliğinde "geniş tabanlı" mutakabat arandığını söyleyerek "AK Parti'nin yapamacağını söylemek siyasetçiye duyulan güvensizliğin doruk noktasıdır" dedi.