BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil ilkokul sorusuyla rezil oldu

CHP Milletvekili Faik Tunay, Pakize Suda'nın sorduğu ilkokul sorusunu yanıtlayamadı.

Abone ol

Pakize Suda'nın Habertürk'te sunduğu Türkiye Konuşuyor'da bu haftanın sorusu "Mevsimler nasıl meydana gelir"di.

Gazeteciler.com sitesinde yer alan haberde Suda ve CHP'li vekil arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İstanbul sokaklarında rastladığı sıradan vatandaşlara bu soruyu soran Suda, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay'a ve yanındaki arkadaşına yöneltti.

ÖNCE ZAMAN KAZANMAYA ÇALIŞTI

Pakize Suda'nın "ilkokul sorusu bu" diyerek sorduğu "mevsimler nasıl oluşuyor" sorusu üzerine Tunay önce nezaketen "Nasılsınız? Buyrun sorunuzu tekrar alabilir miyim?" diyerek zaman kazanmaya çalıştı. Ardından yanıt veremeyeceğini anlayınca "Tam bir ilkokul sorusu... Bilmemek ayıp değil" diye yanıt verdi.

POLİTİKACI AĞZIYLA GEÇİŞTİRDİ

Pakize Suda'nın "öğreneceğiniz çok şey var" şeklindeki eleştirisini ise "haklısınız, doğru söylüyorsunuz, katılıyorum" şeklinde politikacı tavrıyla geçiştirdi. Suda'nın hızını alamayıp "bu iş milletvekili olmakla olmuyor beyefendi..."  demesi üzerine ise Tunay bir kontratak yaptı ve "bu soruları bilen çıktı mı?" diye sordu.

İLKOKUL SORUSUNU DOĞRU BİLEN ÇIKTI MI?

Pakize Suda'nın "tabi, elbette doğru bilen çıktı" diyerek yanıtlaması üzerine ise bu sefer de doğru ile yanlış yanıt verenlerin oranını öğrenmek istedi Milletvekili Tunay. Suda ise Tunay'ın yanındaki arkadaşına aynı soruyu yöneltti. İşin ilginç yanı CHP'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen arkadaşının da Tunay gibi yanıt verememesiydi.

İYİ Kİ MİLLETVEKİLİ OLAMAMIŞSINIZ

Pakize Suda ise sonunda dayanamadı ve "Ben milletvekili adayıydım, olamadım" diye yanıt veren kişiye "aman iyi ki olmamışsınız, cehalet kol boyu" diye yanıt vermesiydi.

İşte o dakikalar...