BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,49
HABER /  DÜNYA

İran Türkiye'yi yerden yere vurdu!

Türkiye’nin topraklarına NATO’nun erken uyarı radarının konuşlandırılma kararına İran’dan gelen tepkiler artıyor.

Abone ol

Malatya Kürecik'e konuşlandıracak erken uyarı radarı için eleştirilerde bulunan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Mohammad Kowsari, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi çifte standart uygulamakla suçlayan Kowsari, İran ile ilişkilerin bozulacağını da söyledi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Mohammad Kowsari, Türkiye'nin bu kararını "büyük bir stratejik hata" ve "çifte standart" olarak yorumladı.  

BU SİSTEM İSRAİL'İ KORUMAYA YÖNELİK

Türkiye'nin Mavi Marmara basıkının ardından İsrail'e karşı katı bir duruş değindiğine dikkat çeken Kowsari, buna karşın Türk yetkililerin, İsrail’i "korumayı amaçlayan" radar sistemine izin verdiklerini belirterek, "Türkiye’nin hassas dış politika konularındaki çifte standardının net bir örneğidir" ifadesini kullandı. Mohammad Kowsari "Bölgedeki başka ülkeler de adımı sert biçimde eleştirdiler ve bu adım, Türkiye’nin İslami hükümeti için ciddi etkileri olacak." şeklinde konuştu.

İRAN SESİNİ YÜKSELTECEK!

Türk yetkililerin, sert eleştirilerinin karşısında kararın İran veya başka komşu ülkeler için bir etkisinin olmayacağını söylemeleri üzerine de, "İran, o kadar belirleyici bir kararın karşısında sessiz kalamaz çünkü bu adım, İran’ın füze kabiliyetini azaltmaya yöneliktir" diyen Kowsari, İran’ın dış politika konularındaki pozisyonunu tamamen göz ardı ettiğini savundu.

İRAN İLE İLİŞKİLER ZARAR GÖRECEK

Kararın uygulanması halinde değerlendirmelerede bulunan Kowsari şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’nin, bölgesel bir güç olan komşusu İran ile ilişkilerine büyük bir zarar verecek ve Tahran, bunun olumsuz sonuçlarına ilişkin Ankara’yı bilgilendirmek üzere her türlü çaba gösterecek."