BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Meclis'e en hazin başvuru

Milletvekillerine, şoför ya da hizmetli olarak çalışmaları amacıyla 3. personel verilmesi kararının ardından, Meclis'e başvuranların C.V'si şaşırttı

Abone ol

Milletvekillerine, şoför ya da hizmetli olarak çalışmaları amacıyla ''Üçüncü personel verilmesi'' kararının ardından, aralarında doktora yapmış, ya da iki üniversite bitirmiş çok sayıda işsiz genç, TBMM'ye başvurdu.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, işsizlikten bunalan eğitimli gençler, milletvekillerine özgeçmişlerini göndererek, başvurularının kabulü durumunda ''Şoför olarak dahi'' hizmet verebileceklerini belirttiler. TBMM'deki milletvekillerinin halen bir sekreter ve bir danışmanı bulunuyor. Meclis Başkanlık Divanı, parlamenterlere 3. personel verilmesini kararlaştırmış, bu personelin, şoför, hizmetli ya da ikinci danışman olarak çalıştırılması kararını, milletvekillerine bırakmıştı.

2.200 LİRA MAAŞ

Bu karardan sonra özellikle yeni seçilen milletvekillerine çok sayıda başvuru oldu. Başvurular arasında doktora yapmış, iki üniversite bitirmiş, 2 ya da 3 yabancı dil bilen işsiz gençler de bulunuyor. Özgeçmişlerinde niteliklerini yazan ve göreve talip olan gençler, ''3. personel olarak'' milletvekillerine şoförlük de yapabileceklerini belirttiler.
Milletvekilleri ile çalışacak olan 3. personele, üniversite mezunu ise 2 bin 200 lira, lise mezunuysa da bin 800 lira aylık ücret ödenecek. Bu personelin çalışacağı milletvekilinin akrabası olmaması ve sabıkasız bulunması da gerekiyor.

Bu arada bazı milletvekillerinin aralarından anlaşıp 3. personel için ''Akraba takası yaptıkları'' öğrenildi. Buna göre milletvekili yakın akrabası olan kişiyi başka bir milletvekiline gönderiyor. O milletvekili de kendi akrabasını diğer milletvekilinin yanına vererek, ''Akraba olmama'' şartını aşıyor.