BIST 10.557
DOLAR 32,13
EURO 35,09
ALTIN 2.430,90
HABER /  DÜNYA

Başbakanın oğlu da olsa iş bulamıyor

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun oğlu işsizliğine isyan etti

Abone ol

Yunanistan'daki kriz her kesimi etkiliyor. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun 29 yaşındaki küçük oğlu Andreas Papandreu da, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle iş bulmakta zorlandığını açıkladı.

Andreas Papandreu, Başbakan Papandreu ile ilişkisi bulunup bulunmadığını soranlara, "sadece isim benzerliği" olduğunu söylediğini belirterek, başbakanın oğlu olduğunu Meriç bölgesinde özel kuvvetlerde vatani görevini yaptığı sırada bile kimsenin bilmediğini söyledi.

PAPA'NIN SAÇLARI NEDEN BEYAZLADI?

"İşçi ve emekli maaşlarını kesen bir babanın oğlu olmakla ne hissettiğini" soranlara, babasının bu konuda elinden geldiğince çaba gösterdiğini ve çok üzüldüğünü anlattığını belirten oğul Papandreu, "Görmüyor musunuz? Babamın saçları üç ayda bembeyaz oldu" dedi. Norveç ve İngiltere'deki üniversitelerde sosyoloji ve istatistik okuyan Papandreu, ülkede mali krizle mücadele çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve yapılan protesto gösterilerinde zaman zaman kendisinin de yer aldığını söyledi.

İŞ BULAMIYOR

Andreas Papandreu, yaşanan olaylarla ilgili kendisine ait görüşleri olduğunu ve zaman zaman bunları babasıyla da paylaştığını belirterek, kriz nedeniyle iş bulmakta zorluk çektiğini söyledi. Andreas Kriz nedeniyle şirketlerin iş için finansman ayıramadıklarını ve bu nedenle alternatif iş sahaları arayışı içinde bulunduğunu söyledi.