BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHPli Çetin Soysal’ın grizu çığlığı

Zonguldak’ta umutlu bekleyiş sürüyor. İşçi yakınlarını yanlız bırakmayan CHP'li Soysal yetkililere seslendi...

Abone ol

Tekel işçileri yaklaşık 1.5 ay süren Ankara eylemlerinde yalnız bırakmayan CHP’li Çetin Soysal bu kez de maden kazası nedeniyle umutlu bir bekleyiş yaşanan Zonguldak’ta.

Göçük altında kalan maden işçilerinin aileleri ile bekleyen Soysal, “Buralara artık başsağlığı veya geçmiş olsun dilekleri için gelinmesin” diye isyan etti.

Zonguldak’ta grizu patlaması nedeniyle 30 işçinin göçük altında kaldığı madende umutlu bekleyiş sürüyor. Ankara’nın CHP kurultayı nedeniyle toz duman altında olduğu bir zamanda “işçi dostu” Çetin Soysal’da yolunu Zonguldak’a çevirdi.

Umutlarını koruduklarını anlatan Soysal yaşanan durumla ilgili İNTERNETHABER’e şu açıklamaları yaptı:
”Geçen yıl 92 kişi öldü. Son 3 ayda 24 kişi yine madenlerde hayatını kaybetti. Bu madenlerde gerekli önlemlerin alınmadığı, kontrollerin yapılmadığını gösteriyor. İhmal var. Teknooljinin olanaklarından yeterince yararlanılmıyor. İlkel çalışma koşulları sürüyor. Taşeronlaştırmanın getirdiği olumsuzluklar devam ediyor.”

Şu an yaşanan durumu çok içaçıcı görmeyen ve ailelerin acı bir habere hazırlık yaptığını söyleyen Soysal gelecekle ilgili ise şu çağrıyı yaptı:
”Artık buralara başsağlığı için geçmiş olsun dilekleri için gelinmesin. Sorunları çözmek için gelinsin.”