BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  EKONOMİ

Telekom dünya devini satın aldı

Türk Telekom, 16 ülkede faaliyet gösteren dünya devi Invitel'i satın aldı. Satış 221 milyon avroya gerçekleşti.

Abone ol

Türk Telekom, 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile Orta ve Güneydoğu Avrupa'nın önde gelen bağımsız data ve toptan kapasite servis sağlayıcılarından biri olan Invitel International'ı almak için satın alma anlaşması imzaladı.

Türk Telekom'un yazılı açıklamasına göre, Invitel Holdings A/S ile Invitel International'ın hisselerinin yüzde 100'ünün 221 milyon avro karşılığında satın alınmasına ilişkin hisse alım anlaşması imzalandı.

Türk Telekom, kapanış koşullarına tabi bu anlaşma ile yaklaşık 197 milyon avro ödeyecek.

Invitel International, Orta ve Güneydoğu Avrupa'da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile hizmet veren önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite servis sağlayıcılarından biri durumunda.

Coğrafi bir bağlantı merkezi olma konusunda önemli bir konumda bulunan Türk Telekom'un, söz konusu satın alma ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesi içinde artan data/geniş bant trafiğini ve Türkiye, Orta Doğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika'ya bağlayan data/geniş bant trafiğini sağlayarak bu konumunu güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, bu satın alma ile Invitel International ve Türk Telekom arasında sinerji fırsatlarının doğması ve ilaveten uçtan uca güvenilir ve daha yüksek kalitede hizmetler almaya kritik önem veren uluslararası data ve genişbant müşterileri ile iki şirketin de ilişkilerinin daha da güçlenmesinin beklendiği vurgulandı.

Satın alma işlemlerinin tamamlanmasının, belli kapanış koşullarına ve düzenleyici makamların onayına tabi olacağı kaydedildi.