BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,77
ALTIN 2.420,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç an Baykala can alıcı soru

Deniz Baykal için 'nostaljik figür' benzetmesi yapan Bülent Arınç, skandal kasedi böyle yorumladı...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin bir millevtvekili ile uygunsuz görüntülerinin ordtaya çıkmasının ardırndan istifa etmek zorunda kalan, ardından da hükümeti ve hükümete destek veren çevreleri 'komplo' yapmakla suçlayan Deniz Baykal ve görüntülerdeki milletvekili olduğu iddia edilen Nesrin Baytok'a seslenerek, "Görüntüdekiler siz misiniz değil misiniz, çıkıp bunu açıkça söyleyin" çağrısında bulundu.

NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Hakkındaki kaset iddiaları nedeniyle istifa eden ve zor günler geçiren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "bana komplo kurdular" iddialarının hatırlatılması üzerine Arınç, "Komplo olabilir, kaset montaj da olabilir. Ama ne Sayın Baykal ne de görüntülerde olduğu iddia edilen hanımefendi; 'hayır biz kesinlikle böyle bir evde böyle bir durumda bir araya gelmedik. Bu birileri tarafından çıkarılmış bir montaj kasettir' demediler. Bunu söylerlerse aile hayatına bağlılık bakımından, Türk toplum yapısına saygı bakımından bunu söylerse toplum fevkalade rahatlar. Herkes bunun bir 'komplo' olduğu düşüncesini benimser. Ve hükümet için de bu komployu kuranları bulmak görev görev haline gelir" değerlendirmesinde bulundu.

İNKAR ETMİYOR BİGLİ DE VERMİYORLAR
Beklenen açıklamanın bir türla yapılmadığını hatırlatan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama ne Sayın Baykal, ne de Sayın Hanımefendi böyle bir şey söylemediler. Kendilerinden bigli vermeleri isteniyor, 'bilgi vermem' diyor. Böyle bir yer, böyle bir mekan var mı, burası neresi diye soruluyor, 'bilgi vermem' diyor. Sayın Baykal ve hanımefendinin bu konuda bigli vermesi ve yardımcı olması gerekir. Allah'tan ki hükümetin başındaki insan senin ahlakını senin aileni korumak için harekete geçmiş. Bugün Sayın Baykal'ın ve orada bulunduğu iddia edilen kişinin bir açıklama yapması gerekiyor. Olmadığı sürece bir güven eksikliği sözkonusu olur."