BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili başkana şampiyonluk yumruğu

Karacabey İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ergün Koç'a Bursaspor'un şampiyonluk kutlamaları sırasında yumruk atan bir kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Bu olayı `provokasyon' olarak nitelendiren Başkan Koç, saldırganı tanımadığını söyledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, dün gece Bursaspor'un 2-1 kazandığı Beşiktaş karşılaşmasını bir restoranda izledikten sonra Fenerbahçe Stadı'ndan da beraberlik haberinin gelmesiyle, taraftarlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara katıldı. Bu sırada, Fenerbahçe taraftarı olduğu iddia edilen Ş.Y. adlı bir kişi, yanına geldiği Başkan Koç'a yumruk attı. Başkan Koç'un şikayeti üzerine Ş.Y. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İddiaya göre, restoranda maçı izlerken Başkan Koç'la Ş.Y. arasında maç sırasında tartışma çıktığı ve Koç'un, Ş.Y.'den üzerindeki Fenerbahçe formasını çıkarmasını istediği öne sürüldü.

Başkan Koç, bu iddiaları yalanlarken, olayın bir provokasyon olduğunu ve saldırganı tanımadığını söyledi. Koç, ''Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Ben maçı restorandan izledikten sonra kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı'na çıktık. Bu sırada tanımadığım bir kişi yanıma yaklaşarak yumruk attı. Polise şikayette bulununca gözaltına alındı. Araştırma devam ediyor. Ben bunun provokasyon olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe formasıyla ilgili iddialar tamamen asılsızdır'' dedi.

Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulaması devam eden Ş.Y., Adliye'ye sevk edilecek.