BIST 10.335
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.452,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan kritik nükleer soru

Erdoğan nükleer krizde İran'ı suçlayan Batılı ülkelere tepki gösterdi. Nükleer silah sahibi ülkelere şu soruyu sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Nükleer silah konusunda batılı ülkelerin çifte standartına isyan etti. İran'ı suçlayan ülkeleri işaret eden Erdoğan, "Nükleer silaha sahip ülkelerin başkasında olmasın demek inandırıcı olmuyor. Hukunun üstünlüğünü mu oluşturacağız üstünlerin hukukunu mu?" diye sordu..

FAHRİ DOKTORA VERİLDİ

Başbakan Erdoğan'a, Madrid Avrupa Üniversitesinde törenle fahri doktora verildi. Törende konuşma yapan Erdoğan'ın gündeminde İran vardı.

Nükleer silahlara karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, Batılı ülkelere İran konusunda şu eleştirileri getirdi:

BAŞKASINDA OLMASIN DEMEK İNANDIRICI OLMUYOR

"Her ülke uranyum zenginleştirmesi yapabilir. Nükleer silah inşat etmek amacıyla bunu kullanamaz. Nükleer güçte biz belirleyiciyiz diyen ülkelere baktığınız bu hepsinde var. Nükleer silaha sahip ülkelerin başkasında olmasın demek inandırıcı olmuyor. Hukunun üstünlüğünü mu oluşturacağız üstünlerin hukukunu mu? Eğer üstünlerin hukukunu oluşturacaksak insan olarak kendimizden utanmamız gerekir. Bu hukuk hepimize lazım. "

İSLAMAFOBİA İNSANLIK DIŞI

Batı dünyasında hortlayan İslam düşmanlığına sözü getiren Erdoğan, "Bir inancın bir dinin, bir mezhebin, Doğu'nun toptan itham edilmesi terörün amacına ulaştığını gösterir. Anti semitizm ne kadar insanlık dışıysa, ırkıçılık ne kadar insanlık dışıysa, İslamafobia da o kadar insanlık dışıdır." diye konuştu.

Komşularla sıfır problem ilkesini benimsediklerinin altını çizen Erdoğan, Yunanistan ile 22 Rusya ile 17 anlaşma imzaladıklarını hatırlattı.

İSPANYA İLE HUSUMETİ DEĞİL DOSTULUĞU TERCİH ETTİK

İspanya ile Medeniyetler İttifakı'na da değinen Erdoğan geçmişte Doğu ile Batı arasındaki kanlı savaşları örnek gösteren Erdoğan şunları söyledi: "İlişkileri husumetler, yanlış anlamalar üzerine mi yoksa dostluk ve paylaşım üzerine mi inşa edeceğiz? Biz İspanya ve Türkiye olarak ikinciyi tercih ettik. İspanya ile geleceği kardeşlik üzerine kurmak için yola çıktık. 2005 yılında başlattığımız Medeniyetler İttifakı girişimi ile dostlar grubunun üyesi 120'ye ulaştı."