BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.434,58
HABER /  EKONOMİ

Vodafoneun kaç abonesi var?

Vodafone Türkiye servis gelirlerini yüzde 31 arttırdı. Abone sayısını da artıran Vodofone'da son durum şöyle:

Abone ol

Vodafone, Nisan 2009-Mart 2010 dönemini kapsayan mali yılın son çeyreği olan Ocak-Mart 2010’de servis gelirlerini bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,3 oranında artırdığını açıkladı.

TOPLAM ABONE 15,8 MİLYON

Konuyla ilgili Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, şirketin abone pazar payını bir önceki yıla göre 1.6 puan artırarak yüzde 25.4 düzeyine yükseltirken, toplam abone sayısının da 15.8 milyon olarak gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada özellikle faturalı aboneler tarafından tercih edilmesindeki artışa paralel olarak, son çeyrekte faturalı abone sayısının da bir önceki yıla göre yüzde 27.4 arttığı kaydedilirken, aboneler içindeki 3G abonelerinin oranının yüzde 16’ya çıktığı, ortalama aylık data kullanım trafiğinin ise 3G lansman öncesindeki döneme oranla 22 kat arttığı kaydedildi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ODAKLI PROGRAM

2009-2010 mali yılının tamamlanmasının ardından, yılın performans değerlendirmesini yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “milad yılı” olarak belirledikleri 2009-2010 mali yılında, oluşturdukları yeni uzun vadeli büyüme programını, çok kuvvetli bir yatırım bütçesi ile desteklediklerini söyledi. Timuray açıklamasında şu görüşleri ifade etti:

“2009-2010 mali yılımızdaki performansımız, uzun-vadeli büyüme programımızın etkinliğini ortaya koymuştur. Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanan stratejik programımızı çok kuvvetli teknolojik altyapı ile desteklemek üzere, 2009-2010 mali yılımızda 1,5 milyar TL’den fazla yatırım gerçekleştirdik. Böylece, Vodafone Türkiye’nin, operasyonlarının başlangıcından bu yana, 4 yılda gerçekleştirdiği toplam yatırımı 10 milyar TL’yi aştı.”

“3G YATIRIMLARI SÜRECEK”

Mobil iletişim sektörünün dünya lideri olmasının sağladığı teknolojik gücü ve birikimi Türkiye’ye aktarma çabasında olduklarını belirten Timuray şöyle dedi:

“Çok kısa sürede yeniden yapılandırdığımız ve dünya kalite standartlarında kuvvetlendirdiğimiz teknolojik altyapımız, müşteri deneyiminde fark yaratmaktadır. Son çeyrekteki büyüme performansımız, müşteri deneyiminde yaratılan farkın ve müşteri memnuniyetindeki artışın bir sonucudur. Mali yılımızın ortasında, dünya tecrübemizi aktararak başarıyla lansmanını yaptığımız 3G+ hizmetlerimizde, yıl boyunca aralıksız yatırıma devam ederek, ortalama aylık data kullanımında 3G öncesi döneme oranla 22 kat büyüme kaydettik. Ülkemizin ekonomik gelişiminde ve bilgi toplumuna dönüşmesinde kilit role sahip olan mobil geniş bant ve internet kullanımını artırmaya yönelik 3G yatırımlarımızı sürdürmeye ve hizmetlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”

Timuray, Vodafone’un geçen mali yılda numara taşımada 1 numaralı operatör olduğunu belirterek, Nisan 2009’den bu yana, Vodafone’a taşınan net numara sayısının 1 milyon 500 bini bulduğunu söyledi.