BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

CHP'li başkan 'istifa etmeye' zorlandı! 

CHP'de arka arkaya istifalar geliyor. Aday gösterilmeyenler partiyi terk ediyor. Son istifa Antalya'dan.

Abone ol

CHP'de aday gösterilmeyen belediye başkanları partiyi sarsıyor. Kesin listelerinin açıklanmasının ardından 3 gündür genel merkeze istifa faksları yağıyor.

Son istifa haberi de Antalya'dan geldi. Merkez ilçesi Muratpaşa’ da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten ve yeniden aday gösterilmeyen Süleyman Evcilmen partisinden istifa etti.
Evcilmen, 'istifa etmek zorunda bırakıldığını' söyledi.

Evcilmen ilk seçildiği günden bu yana her seçimde partisinin oylarını yükseltmesiyle biliyor. Bu seçimlerde de aday olan Evcilmen'in parti genel merkezi tarafından üstü çizildi.

Yerine önce İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen aday gösterildi, ardından İl Başkanı Devrim Kök aday yapıldı.

Bunun üzerine Evcilmen, 3 günlük bekleyişin ardından bugün saat 11.00'de partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan Evcilmen, şu ifadelere yer verdi:

İSTİFA ETMEK ZORUNDA BIRAKILDIM

"Üyesi olmaktan her zaman onur duyduğum, parti kimliği ve rozetini gururla taşıdığım partimden son günlerde hiç hak etmediğim gelişmeler karşısında istifa etmek zorunda bırakıldım. Hak etmediğim bu davranış benim için bir onur mücadelesidir. Atatürkçü öğreti yaşamım boyunca vazgeçmeyeceğim değerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal'in ilke ve devrimlerini her zaman yaşatmak için CHP üyeliğinden ve Muratpaşa Belediye Başkan aday adaylığından istifa ediyorum."

15 YILDA OYLARI KATLADI

CHP'den istifa eden 64 yaşındaki Süleyman Evcilmen, 18 Nisan 1999 tarihindeki seçimde yüzde 33.7'lik oy oranıyla DSP'den Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi.

Evcilmen, 28 Mart 2004 seçimlerine CHP'nin adayı olarak katıldı. 2004 seçimlerinde oyların yüzde 46'sını alan Evcilmen, yine CHP çatısı altında katıldığı 29 Mart 2009 seçimlerinde oylarını yüzde 57.5'e yükseltti.

HAKAN TARTAN İSTİFA ETTİ CHP SALLANDI
İzmir'de CHP'nin tüm hesaplarını altüst edecek gelişmeler yaşanıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan istifa etti, rakip partiden büyükşehire aday oldu. (TIKLA OKU)

CHP İzmir'de sarsılıyor 3 şok istifa daha

CHP'de arka arkaya istifalar yaşanıyor. Hakan Tartan'ın istifasının ardından dün de 3 belediye başkanı istifa etti.

CHP KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ