BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi sarsan şok İzmir istifası YENİ HABER

CHP'de aday krizi istifalar getiriyor. Bu kez istifa haberi İzmir'den geldi. Konak Belediye Başkanı istifa etti.

Abone ol

İZMİR'de CHP'nin tüm hesaplarını altüst edecek istifa partiyi salladı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, aday gösterilmeyince CHP'den istifa etti. Tartan istifasını CHP'ye ve liderine sert eleştiriler getirerek duyurdu.

Tartan'ın, yarın DSP'ye katılacağı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi. 

2009 yerel seçimlerinde CHP'den gelen teklifi kabul ederek, Konak Belediye Başkanı seçilen Tartan, bu yerel seçimlerde aday yapılmadı.

Başvurmasına rağmen Konak'tan da aday gösterilmeyen Tartan, bunun üzerine CHP'den istifa etti. Tartan'ın eski partisinin yöneticileriyle görüştüğü yarın DSP'ye katılacağı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi.

CHP'NİN İZMİR HESAPLARI ALTÜST OLACAK

Bu istifa CHP'nin İzmir'deki tüm hesaplarını altüst edebilir. Zira Tartan İzmir için çok önemli bir isim ve DSP adayı olarak ortaya çıkınca, yerel seçimlerde CHP'nin büyükşehirdeki adayının oylarını bölebilir. Bu durumda da AK Parti adayı Binali Yıldırım, aradaki 6 puanlık farkı kapatmada bir adım öne geçebilir.

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA


BİR İSTİFA DAHA

İzmir'den gelen istifa haberinden hemen sonra bir haber de Kırklareli'nden geldi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan noter aracılığı ile CHP'den istifa ettiğine ilişkin dilekçesini genel merkeze gönderdiğini basın toplantısı ile açıkladı.

Başkan Çağlayan, başka bir partiden aday olmasının şu an için sözkonusu olmadığını kaydederek, "Diğer partilerden veya DSP'den adaylık konusunda henüz bir açıklama yapamam. Şu an öyle bir olay yok. O yönde bana baskılar var aslında ama ben 'Tamam' demiş değilim. Böyle bir kararı tek başıma almam. 'Ben kızdım, aday yanlış, başka partiye gidiyorum' diyemem. İnşallah böyle bir değerlendirme yapmadan parti kararını değiştirir.

İstifamın en önemli amacı milletvekilimiz Turgut Dibek'in istifasına destek vermek. Burada ki tepkileri nazara alarak parti meclisini toplayabilirler. Tekrar bizi aday gösterebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi'nden tekrar aday olmaktan mutsuz olmam' dedi. 

CHP'den isitfa eden Hakan Tartan, şunları söyledi:

"İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi.

Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri.

TEK ADAM DİKTÖTÜRLÜĞÜ


İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum.

Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum.

Ben Atatürk'e ve cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim.

ODUN KOYSAK ANLAYIŞINDALAR

Odun koysak alırız anlayışının Türkiye'de hele İzmir'de karşılığı olmadığını düşünüyorum. Siyaset önce sevgi ve saygı kurumu.

Ben beş yılda İzmir'de bu bağı kurdum. Kadınlara, gençlere, engellilere, hayvanlara, İzmir'in çiçeklerine, böceklerine, geleceğine ekonomisine sahip çıktım.

O yüzden İzmir halkına duyduğum saygı gereği bana yapılan saygısızlığı bana ve Ulu Önder Atatürk'e yapılan saygısızlık olarak kabul ettiğim için birilerinin oyuncağı haline gelen CHP'den üzülerek ayrılıyorum."


chp-milletvekili-ve-belediye-başkani-istifa-etti.jpgCHP karıştı bir vekil ile başkan istifa etti
(TIKLA OKU)