BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den çok sert alkol tepkisi!

Hükumet alkolle mücadelede yeni bir dönem başlatıyor. Alkollü içki reklamı kesinlikle yasak. Ruhsat izni belediyeden valiliğe geçecek.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın “Milli içkimiz ayrandır” açıklamasının ardından alkollü içkilerle ilgili kapsamlı yasa teklifi dün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AK PARTİ'DEN ALKOL YASAĞI ADIMI

Başbakan Erdoğan'ın alkollü içkilerle ilgili yaptığı açıklama sonrası hükümet harekete geçti.

40766.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakan ve AK Parti'nin bu tutumunu ve meclise gelen yasa teklifini İnternethaber'e değerlendirdi:

"Sanırım Başbakan, Türkiye'yi açık bir cezaevine çevirmek istiyor. Kapalı cezaevine tıktığı insanlar ona yetmiyor, ülkenin aydınlarını, yazarlarını, çizerlerini bir toplama kampına topladı, bu arada 7 insanın ölümüne neden oldu, bazı insanlar da ölümü bekliyor. Bunlar onu tatmin etmiyor anladığım kadarıyla, şimdi de insanların açık alanda sigara içmesini, içki içmesini de yasaklayarak Türkiye'yi açık bir ceza evine çevirerek mutluluğu yakalamaya çalışıyor. Bence bu yasa teklifini getiren kişilerin çok hızlı bir şekilde tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilerek biraz akıl duygularının kontrol edilmesi gerekiyor"

AK Parti’nin yasa teklifine göre, gazetelerde ya da başka herhangi bir yerde alkollü içki reklamı yapılamayacak, alkollü içki üreticileri festivallere sponsor olamayacak, içki şirketlerinin amblemleri kültablalarında bile kullanılamayacak.

Sigara, nargile ve elektronik sigarada da yeni düzenlemeler içeren teklif bu sefer diğerlerinden oldukça farklı.