BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

Akillere bir şok da Manisa'da yaşadı!

Akil insanların Manisa ziyareti toplantıda yaşanan bayrak krizi nedeniyle gergin başladı.

Abone ol

Çözüm süreci ile ilgili olarak oluşturulan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Manisa’da gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda yaşanan bayrak krizi nedeniyle gergin başladı.

Toplantının başında Manisa’da Günebakış Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini yapan işadamı Mevlüt Çırakoğlu, salonda Türk bayrağının olmadığını belirterek, elindeki Türk bayrağını heyetin açıklama yaptığı masaya doğru götürdü. “Bu salonda Türk bayrağı yok. Böyle açıklama yapmayı kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz?’ diyen Çırakoğlu, güvenlik ekiplerince dışarı çıkarıldı. Grup Başkanı Tarhan Erdem, “Türk’e Türk bayrağı veriyorsunuz. Bu toplantıyı provoke etmeyin” diye seslendi. Erdem, “Her gittiğimiz ilde böyle provokatörler, sabatörler var. Manisa’da medya buna izin vermemeliydi. Üzülüyoruz” dedi. 

screen-shot-2013-05-11-at-11.55.48-am.png

ŞAHSİ FİKİRLERİMİZİ SÖYLÜYORUZ

Çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’ni anlatan Tarhan Erdem, “Başbakan Erdoğan, bizim gibi 63 kişiyi bir araya getirdi ve 7 bölgede Akil İnsanlar heyetlerinin tura çıkıp bu süreci anlatmalarını istedi. Bizden istenen halkı dinleyip onların fikirlerini almak ve bizim bu konuyla ilgili fikirlerimizi ortaya koymaktır. Biz bu toplantılardan önce buluşup konuşmuş insanlar değiliz. Hepimizin aynı fikirleri var. Şahsi fikirlerimizi söylüyoruz. Bugüne kadar 5 ili gezdik. Herkese ulaşıp konuşmaya çalışıyoruz. Bu heyetin belli ve bir formatta yazılan bir fikri yok. Kimse bize karşı ön yargılı olmasın. Biz çözüm sürecinin doğru olduğuna inan insanlar topluluğuyuz” dedi.