BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,58
HABER /  POLİTİKA

CHP'de İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu ve Balıkesir adayları belli oldu

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul ve Ankara'da göstereceği adaylarda değişiklik olup olmayacağı merak konusuydu. Gelen son dakika haberine göre iki büyükşehirde de adaylar belli oldu.

Abone ol

CHP Parti Meclisi, 2024'te yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. Şu an için 5 şehirde belediye başkan adayını belirleyen CHP, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Bursa'da Mustafa Bozbey, Balıkesir'de Ahmet Akın ve Bolu'da ise Tanju Özcan'ı aday gösterdi.

CHP Parti Meclisi (CHP PM), 17.50 sularında toplandı. Kamuoyunda uzun süredir merak konusu olan belediye başkan adaylarının belirleneceği toplantıda 5 isim belirlendi.

5 şehirde adaylar belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu belirleyen CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın ve Bolu Belediye Başkanı adayını ise Tanju Özcan olarak açıkladı.

İŞTE İSİM İSİM LİSTE...

Toplantıdan sonra 227 seçim bölgesine ilişkin yayınlanan listede Nevşehir, Karaman, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane illerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

227 seçim bölgesindeki adayların tam listesi şu şekilde: