BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  SEÇİM

CHP'de 1 Kasım seçim sırrı ortaya çıktı

1 Kasım Genel seçimleri milletvekili listesinde 33 ilde değişikliğe giden CHP'nin sırrı ortaya çıktı.

Abone ol

Siyasi partiler 7 Haziran Seçimlerinde bazı illerde alınan kötü sonçları masaya yatrıyor. Partiler o illeri yeniden alabilmek için hummalı birçalışma içine girdi.

1 Kasım listelerinde 7 Haziran'da seçilen vekillerini 3 fireyle koruyan CHP'de, 33 ilde yapılan liste değişikliğinin perde arkasından CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu tarafından hazırlanan rapor çıktı.

CHP'NİN KIL PAYI VEKİL KAYBETTİĞİ İLLER TEK TEK İNCELENDİ

MYK ile parti meclisi üyelerine dağıtılan raporda, CHP'nin oylarının gerilediği, kıl payı vekil kaybettiği iller, istatistikleriyle tek tek sıralandı.

chp_on_secim_yerleri_aciklandi_h1574.jpg

Raporda yer alan ve listesi rapor ışığında şekillenen bazı iller şöyle:

TUNCELİ: CHP Lideri, 2 adayı da değiştirdi, genç işadamları Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu'nu listeye aldı. 7 Haziran rakamlarıyla CHP, HDP'den 3 bin 490 oy alırsa 1 vekil çıkarabilecek.

RİZE: CHP'nin, Rize'den vekil çıkarması için AK Parti'den 4 bin 960 oy alması yetiyor. CHP, Prof. Dr. Kenan Köymen ile Rize'den vekil çıkarmayı deneyecek.

ZONGULDAK: Zonguldak'ta MHP'den 9 bin 585 oy alınması durumunda 3'üncü milletvekili çıkarılabilecek. Bu nedenle listede değişiklik yapıldı, ilde tanınan eski milletvekili Harun Akın 3. sıraya kaydırıldı.

HATAY: CHP'nin, iddialı olduğu Hatay'da milletvekili sayısını 5'e çıkarmak için AK Parti'den 6 bin 60 oy alması yetecek.

İSTANBUL-3: CHP'nin, vekil sayısını 10'a yükseltmek için MHP'den 4 bin 769, HDP'den bin 285 oy alması gerekiyor. Bu nedenle Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ile Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanlarından Fevzi Gümüş listeye alındı.

İZMIR-1: Bölgede, 6 olan milletvekili sayısının 7'ye çıkarılması için MHP'den bin 131 oy alınması gerekiyor.

ARDAHAN: IŞİD'in kaçırdığı eski Musul Başkonsolosu ve Büyükelçi Öztürk Yılmaz'ı Ardahan 1. sıradan aday gösteren CHP, liste değişikliğine gitmeyen AK Parti'den bin 133, HDP'den ise 2 bin 266 oy alarak vekil çıkarmayı hedefliyor.