BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdurrahim Boynukalın neden aday olmadı? Olay iddia

Hürriyet protestosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarfettiği 'Seni başkan yaptıracağız' çıkışıyla gündeme gelen Abdurrahim Boynukalın'ın aday olmamasına ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

AK Parti milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından, Ankara kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri de son dönemde ön plana çıkan 'Abdurrahim Boynukalın2ın aday gösterilmemiş olmasıydı. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberinde yer alan iddiaya göre, AK Parti'deki aday listelerinin hazırlanma sürecinde 
Boynukalın'ın 1 Kasım aday listesinde yer almamasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istediği iddia edildi.


BOYNUKALIN BAŞBAKAN'DAN AFFINI İSTEMİŞ

Hürriyet binasına , Dağlıca saldırısı sonrası "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili" açıklamasını çarpıtarak verdiği gerekçesiyle saldırı düzenleyen grubun içinde olan ve saldırıda Erdoğan'a hitaben 1 Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan başkan yağtıracağız' çıkışıya gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı boynukalın, listeler açıklandıktan sonra "Bütün enerjimi gençlik siyasetine yoğunlaştırmak adına; önceden de istişare ettiğimiz üzere Başbakanımızdan affımı istedim" dedi.

boynukalin-2.jpg

"BUNDAN SONRA DA OLACAĞIM" DEMİŞTİ

Boynukalın, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, Hürriyet’in daha önce yaptığı haberlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı  idamla tehdit ettiğini vurgulayarak, “İstiyorlar ki kimse Recep Tayyip Erdoğan’ı, davasını, misyonunu savunmasın. Kim savunuyorsa da hedef gösteriyorlar, yok etmek istiyorlar. Evet ben dün oradaydım. Gerekirse bundan sonra da olacağım” demişti.