BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Fetih ordusu kritik tepeyi ele geçirdi

Suriyeli muhaliflerin çatı ordusu Fetih ordusu stratejik öneme sahip Harbel tepesini ele geçirdi

Abone ol

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih ordusunun, stratejik öneme sahip Harbel tepesini ele geçirdiği, aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu 50 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin İdlib'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Fetih ordusuna bağlı birlikler, İdlib'in kuzeydoğusunda yer alan rejim güçlerinin denetimindeki Fua köyüne yakın Harbel tepesini ele geçirdi. Stratejik öneme sahip olduğu aktarılan bölgede, taraflar arasında çıkan çatışmalarda aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu 50 rejim askerinin öldüğü belirtildi.

Muhalif birliklerin birkaç günden bu yana Fua ve Kafraya köyüne saldırılarını yoğunlaştırdığı ifade edilirken, Harbel tepesinde rejime ait çok sayıda tank ve askeri aracın da imha edildiği kaydedildi.

Rejim güçlerinin yoğun bir şekilde Lübnan sınırındaki Zebadani ilçesine saldırması üzerine, Fetih ordusuna bağlı birlikler de İdlib'in kuzeydoğusunda yer alan Fua ve Kafraya köyüne saldırmıştı.

İran, Fua, Kafraya ve Zebadani'de taraflar arasında ateşkesin sağlanması için üç kez Esed rejimi adına muhaliflerle masaya oturmuş, İran'ın bölge halkından Zebadani'yi terk etmelerini istemesi üzerine muhalifler bu anlaşmayı kabul etmeyerek ateşkesi bozmuştu.