BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

CHP onu aday yapsaydı HDP destekleyecekti

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, aday tercihi konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP yönetimi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı İzmir Milletvekili Rıza Türmen’i aday gösterseydi, HDP destek verecekti.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, CHP'li Rıza Türmen'i işaret ederek CHP'ye sitem etti. Demirtaş ayrıca 2015 seçimlerine bağımsız adaylarla değil parti olarak girilmesini önerdi.

Köşk seçimlerinde CHP yönetimi çatı adayı MHP ile belirleyince HDP kendi adayını belirleme yoluna gitti. Cumhurbaşkanı adayı 3 isimden biri olan Demirtaş, gazetecilerle buluştu. Toplantıya katılan Hürriyet gazetesi yazarı Kanat Akkaya, Demirtaş'ın görüşlerini köşesinde yazdı.

MHP'Yİ TERCİH ETTİ

"Toplumun mağdur kesimlerinin değişim istekleri AKP tarafından hor kullanıldı. Mağdur kitlelerin demokratik değişim talebi AKP dışındaki partilerin oy oranlarına yansımadı; AKP de bu talebi kullanarak elde ettiği güçle otoriterleşmenin kapısını açtı."

"CHP'nin belirleyeceği aday ilkelerimizle, kriterlerimizle çelişmeyecek bir isim (mesela Rıza Türmen) olsaydı destekleyebilirdik; bunu Sayın Kılıçdaroğlu'na açıkça söyledik görüşmemizde. Ancak CHP çatıyı MHP ile belirleme yoluna gitti, ki bu tercih büyük bir kırılma anıdır."

BİZİM DE DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKEN NOKTALAR VARDI

"Bizim de CHP'nin de kendimizi sorgulamamız, değiştirmemiz gereken noktalar vardı; ortak bir aday üzerinde anlaşabilir miyiz diye bakmak istedik.  MHP ile ittifak toplumda oluşan kutuplaşmayı derinleştirmeye hizmet edecek bir tercihtir. Yüzde 50'nin karşısına geri kalan yüzde 50'yi bloklaştırarak çıkmak da kutuplaşmayı besler."

"Yeni bir siyasetin, emekten yana, özgürlüklerden yana, radikal demokrasiden yana, mağdur edilmiş ve geri bırakılmış kitlelerden yana siyasetin zemini sadece Erdoğan karşıtlığı ile sınırlandırılamaz."

"HDP olarak 2015 seçimlerine parti olarak girme cesaretini göstermeliyiz. Bağımsız adaylarla seçime gitmek yerine önümüzdeki genel seçimde bunu denemeliyiz."

Kanat Akkaya tüm yazıları