BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  POLİTİKA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş terör talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'daki İl Başkanları ve sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerdeki CHP İlçe Başkanları'nı Cuma günü Ankara'ya çağırdı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, terör olaylarının yaşandığı il ve ilçelerdeki parti yöneticilerini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla cuma günü düzenleyecekleri toplantı için Ankara'ya davet ettiklerini bildirdi. 

Bingöl, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenleyecekleri toplantıyla bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınacağını belirtti. 

Toplantının cuma günü parti genel merkezinde saat 13.30'da gerçekleşeceğini anlatan Bingöl, "Bölgedeki il başkanlarımızla, bugüne kadar sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerin ilçe başkanlarını Ankara'ya davet ettik. Genel Başkanımızın katılacağı bir değerlendirme toplantısı yapacağız" diye konuştu.

O toplantıdan sonra da bölgeye ilişkin yapılabileceklerin masaya yatırılacağını açıklayan Bingöl, "Onları değerlendireceğiz, ona göre bir dizi iş ve işleyişler olacak. Bunun başlangıcı da cuma günü yapacağımız toplantı olacak" ifadesini kullandı. 

Tekin Bingöl, "Heyetler bölgeye gidecek mi" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Önce bölgeden gelen arkadaşlarımızı dinleyeceğiz. Çünkü onlar olayları birebir yaşıyorlar. 15 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan bir ilçenin ilçe örgütünü dinleyeceğiz. Hala sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerden ilçe başkanlarımız bu toplantıya katılamıyor. Çünkü ilçeden ayrılamıyor. Yine oradaki il başkanlarımız normal güzergahı izleyip gelemeyecekler. Daha farklı yollarla ancak Ankara'ya ulaşacaklar. Bütün bunları değerlendireceğiz, orada bilinmeyenler varsa arkadaşlarımız bize aktaracak. Kamuoyuyla paylaşılmayan, belki gözden kaçan yaşanmışlıklar var, belki onlarla ilgili de arkadaşlarımızın gözlemlerini alacağız. Sonra oturup bunları yetkili kurullarda değerlendireceğiz. Şu anda tüm konuşulanları bir rapor haline getirip getirmeyeceğimizle ilgili bir şey söyleyemem ama mutlaka bunların bir sonucu olacaktır. Bu toplantı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili birtakım raporlar da elbet ortaya çıkacaktır."