BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekil TSK'ya seslendi olay açıklamalar

HDP Milletvekili İdris Baluken TSK tarafından düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi. Baluken "Teslim olmamızı bekliyorlarsa çok beklerler. Kimin diz çökeceğini tarih bugüne kadar yazdı" dedi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cizre, Silopi ve Sur başta olmak üzere bazı bölgelerde devam eden TSK operasyonları ve sokağa çıkma yasağıyla ilgili zehir zemberek konuştu.

İdris Baluke "Eğer teslim olmamızı bekliyorlarsa çok beklerler" dedi. Baluken bu sözlerinin devamında ise "Kimin teslim olacağını, diz çökeceğini tarih bugüne kadar yazdı bundan sonra da yazmaya devam edecektir" ifadelerini kulandı.
 
Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, operasyonlar nedeniyle Sur, Cizre ve Silopi'de ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını hatırlatarak, bu yasakların uygulandığı ilçelerde sivillerin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

TSK KATLİAMIN İÇİNE GİRMİŞ DURUMDA

Askerlerin de sokağa çıkma yasağının ilan edildiği yerleri ablukaya aldığını belirten Baluken, "TSK'ya mensup askerler, Kürt illerinde halka yönelik katliamın içine girmiş durumdalar. Biz bir halkın ordusunun halka karşı savaş açamayacağını, sivil yerleri tank atışına tutamayacağını ifade etmemize rağmen AKP hükümeti yaptığı hazırlıktan sonra orduyu da bu suça ortak etti" dedi.

MHP GİBİ IRKÇI PARTİNİN GENEL BAŞKANI

"Ordu eliyle Kürt illerinde steril katliam yapılmak isteniyor" diyen Baluken, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dün MHP gibi ırkçı bir partinin genel başkanı da orada etnik temizlikle ilgili en marjinal kesimlerde oluşan kaygıları dile getirmişti. Bir yerde 200 binin üzerinde göç varsa, sivil insanlar katlediliyorsa orada devlet halka yönelik etnik temizliğe başlamıştır demektir".

KİMİN ORDUSUSUNUZ

-Buradan ordu üst düzey komutanlarına seslenmek istiyoruz. Kimin ordususunuz, karar verin. Halkın ordusu mu? AKP'nin ordusu mu? Eğer halkın ordusuysanız halka karşı savaşın içerisine dahil olamazsınız. Böyle bir yetkiniz yoktur."

KİMİN DİZ ÇÖKECEĞİNİ GÖRECEĞİZ

Baluken, Kobani'nin düşmemesinden dolayı AK Parti'nin bunun hıncını Cizre ve Silopi'den almak istediğini söyledi. Baluken, "Eğer teslim olmamızı bekliyorlarsa çok beklerler. Kimin teslim olacağını, diz çökeceğini tarih bugüne kadar yazdı bundan sonra da yazmaya devam edecektir" dedi.

PKK'NIN ELİNDEKİ 20 KİŞİNİN DURUMU

Gazetecilerin "20 güvenlik görevlisinin örgütün elinde olduğuna dair açıklamalar var, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Baluken, "Aileler de bizi ziyaret etti. 20'ye yakın kişinin PKK'nin elinde olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar bu konuda AKP kılını bile kımıldatmış değildir. Bir komisyon oluşturulması ve bu ailelerin alınmasına karşı çıktılar. KCK yetkilileri ile temas kuracağımız bir çatışmasızlık ortamının sağlanması ve bizim gidip almamız konusundaki çağrımıza da sessiz kaldılar" değerlendirmesini yaptı.