BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet soru cevapları 12 Aralık MEB indir

Ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı. 12 aralık ehliyet soru ve cevaplarını MEB yayınladı. 12 aralık ehliyet sınav soru ve cevap anahtarını intiernethaber.com'dan indirebilirsiniz...

Abone ol

12 Aralık ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı. Ehliyet soru cevapları meb.gov.tr'de erişime açıldı. Sürücü adayları soru ve cevapları eski müfredat ve yeni müfredat olarak internethaber'den indirebilir.

Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gözler MEB'in sınav sonuç sorgu sayfasında. Ehliyet sınav sonuçlarının 7 gün içinde açıklanması bekleniyor.

12 ARALIK EHLİYET SORU VE CEVAPLARI İNDİR

12 ARALIK ESKİ MÜFREDAT SORU CEVAPLAR

12 ARALIK YENİ MÜFREDAT SORU CEVAPLAR

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak.

Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

YENİ EHLİYET İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan şu belge ve işlemler istenecek:

"Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi."

POSTAYLA GÖNDERİLECEK

Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak. Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek.