BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  DÜNYA

Putin, Moskova'da İran'lı komutanı ağırladı

İRAN Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Moskova'da Putin'le görüştüğü bildirildi.

Abone ol

İRAN'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, ismini açıklamayan bir yetkili Süleymani'nin geçen hafta üç günlük bir ziyaret için gittiği Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve üst düzey askeri yetkililerle görüştüğünü söyledi.

Yetkili, Süleymani ve Putin'in Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'daki gelişmeler hakkında görüş alışverişi yaptığını ifade etti.

Haberde, Süleymani'nin 23 Kasım'da Tahran'da İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile Putin arasındaki görüşmede gündeme gelen konuların da değerlendirildiği ve Putin'in görüşme sırasında İranlı generale "Dostum Kasım" diye hitap ettiği belirtildi.

Beş yıldır devam eden ve 300 binden fazla insanın ölümüne neden olan Suriye'deki iç savaşta Beşşar Esed'e sağladığı askeri stratejiyle ön plana çıkan Süleymani'nin, ağustos ayında da Moskova'ya giderek, Putin'le görüştüğü iddia edilmişti.

Birleşmiş Milletler tarafından 2007 yılında hakkında uluslararası seyahat yasağı koyulan Kasım Süleymani'nin buna rağmen Suriye ve Irak'taki bir çok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönettiği belirtiliyor.