BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nobel ödüllü Aziz Sancar Türkiye'den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki gündür Türkiye'de bulunan Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ABD'nin Chicago kentine gitti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bu sabah Çankaya Köşkü'ndeki kahvaltıda bir araya gelen Sancar, daha sonra Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli seferle Ankara'dan İstanbul'a geldi. 

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda kendisini karşılayan ağabeyi Kenan Sancar'ın elini öpen ve bazı akrabalarıyla sohbet eden Sancar, eşi Esta Gwendolyn Sancar ve kızı Rose Lorraine Peifer ile burada bir süre dinlendi. 

AZİZ SANCAR'A BÜYÜK SÜRPRİZ

Sancar, daha sonra kendisini bekleyen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ve üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

Alkaç, Sancar'a İstanbul Tıp Fakültesindeki mezuniyet fotoğrafı ile öğrencilik yıllarına ilişkin bazı materyalleri içeren bir dosya takdim etti. 

Sancar'ın üniversitede aldığı notlar, lise diploması ve sınav itiraz dilekçesinin de bu dosyada yer aldığını ifade eden Alkaç, "Sizde böyle hoş bir anı yaratalım istedik" dedi. 

Alkaç, kendisiyle gelen öğrencilerinin Sancar'ın oturduğu sıralarda eğitim gördüğünü belirterek, "Hocam, her şey için teşekkür ediyoruz. Her bir söyleminiz gerçekten kitap yazılacak değerde, içeriği çok yoğun" ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL'DA GEÇİRDİĞİM GÜNLER ARKADAŞLARIMI HATIRLATTI"

Öğrencilerden mezun olduğu İstanbul Tıp Fakültesi'ne ilişkin bilgi alan Sancar'ın bu sırada duygulandığı görüldü. 

Prof. Dr. Sancar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılan ziyaretle üniversite yıllarına geri döndüğünü söyledi. 

Öğrencilik yıllarına ait anılarda gençliğini gördüğünü dile getiren Sancar, "İstanbul'da geçirdiğim güzel günler, arkadaşlarımı hatırlattı. Tabii biraz nostalji var fakat öğrencilerle hocalar takdir ettikleri için de ayrıca sevindim. İnşallah mayıs ayında Türkiye'ye tekrar geleceğim. Onları İstanbul Tıp Fakültesi'nde ziyaret ederim" diye konuştu. 

Akrabaları ve basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Sancar, eşi ve kızı ile THY'ye ait tarifeli uçakla Chicago'ya hareket etti.