BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

CHP İstanbul'u nasıl alabilir? Mustafa Sarıgül CHP'nin adayı olacak mı?

Aziz Yeniay'ın "Küçük İstanbul" sloganı yüzünden Kadir Topbaş'la ciddi sorunlar yaşadığı kulağıma gelen son bilgi. Aziz Yeniay tabii ki çalışmalarına ara vermedi, ancak sesi sadece yerelde çıkıyor. Çünkü daha fazlasını Kadir Bey istemiyor. Ahmet Misbah De

Kadir Topbaş, erken konuştu, bir kez daha aday olacağını söyledi ama, İstanbul'a bu sefer daha güçlü isimler talip. Başbakan Erdoğan'ın bir kez daha "Kadir Abi" diyeceğini sanmıyorum!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı, İzmir'e yakıştıranlar büyük yanılgı içinde.

O daha çok İstanbul'a yakın.

"Kadir Abi" o yüzden erken konuştu.

Binali Yıldırım'ın yönünü İzmir'e çevirmek istediği için! Oysa herkes biliyor ki, Yıldırım'ın gönlünde İstanbul yatıyor. O'nun gönlünde İstanbul yatıyor ama, başkanlıkla, adaylıkla pek ilgili değil. İşini yarım bırakmak istemiyor çünkü.

Yaptıkları, İstanbul için yapacaklarının teminatı olacak belki de...

                              ***

Kadir Topbaş'a da hakkını teslim edelim! İstanbul'a hizmetleri az buz değil. Tek eksiği, medyadan uzak olması, yaptıklarını yeteri kadar duyaramaması. İnternet konusunda hala uyuyor mesela, uyanmış olsa, sosyal medyanın nimetlerinden faydalanabilmiş olsa, her şey farklı olabilirdi.

2014 seçimlerine bir sene kaldı... Kadir Topbaş, geç kaldı. İnternet'te yol alması zaman alır. Sosyal medyada "Atı alan Üsküdar'ı geçti" Kadir Topbaş'a geçmiş olsun!

Bilmiyorum farkında mısınız, İstanbul'un ilçelerini, yıllardır yöneten AK Partili belediye başkanları arasında bir teki sivrilmedi. Bir çoğunun adı sanı bilinmiyor. Ahmet Misbah Demircan ve Aziz Yeniay bir ara sivrildiler. Ama sadece iki kişi, başka isim varsa siz söyleyin!

Aziz Yeniay'ın "Küçük İstanbul" sloganı yüzünden Kadir Topbaş'la ciddi sorunlar yaşadığı kulağıma gelen son bilgi. Aziz Yeniay tabii ki çalışmalarına ara vermedi, ancak sesi sadece yerelde çıkıyor. Çünkü daha fazlasını Kadir Bey istemiyor. Ahmet Misbah Demircan da öyle. "Medyatik Başkan" olması, Topbaş'ın hoşuna gitmedi, gitmiyor!

Özetle "Kadir Abi ne diyorsa o!"

Böyle olunca da, AK Parti İstanbul'da bir Mustafa Sarıgül çıkaramıyor!

AK Parti'de ne çok Mustafa Sarıgül var oysa!

                           ***

Mustafa Sarıgül'den açmışken sözü...

CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adaylığını da konuşalım isterseniz.

Diyorlar ki:

- CHP'nin İstanbul kozu, Sarıgül olacak!

Geçiniz!

Sarıgül, CHP'li değil bir kere. CHP'nin kapıları ona sonuna kadar açılsa bile, seçim öncesinde Sarıgül'ün, o kapıdan içeri girmesi zayıf ihtimal. Bugüne kadar hep yüzüne kapatılan kapıların, Sarıgül'ün kara kaşı, kara gözleri için açılmayacağını bizler gibi o da biliyor.

Ayrıca...

İstanbul'a talip olması durumunda rakiplerini zorlayacak isim olmasına rağmen, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'a Belediye Başkanı olma gibi bir sevdası yok! Ankara'dır onun hayallerini süsleyen, Türkiye'yi yönetme sevdasıdır O'nun ki... Kapısının dışına itildiği CHP'nin Genel Başkanlığı'dır onun gönlündeki. O yüzden İstanbul'u zaman kaybı olarak görüyor Sarıgül, hele bir de yenilgi ihtimali varsa...

Peki Sarıgül ne yapacak?

Şişli'den vazgeçmiyor, geçmeyecek!

Bir kez daha Şişli!

Sonrasını CHP'nin oy oranı belirleyecek!

Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten!

Olmadı, Yaşar Nuri Hoca'nın HP'si var artık!

                         ***

Sarıgül defterini kapattık ya...

Akla gelen tek soru var:

- CHP'nin İstanbul kozu kim olacak?

Gürsel Tekin'den başkası değil!

Zorlar mı?

"Halkçı" tarafı zorlar!

Kadir Topbaş aday olursa kazanır!

Binali Yıldırım olursa...

Şimdiden geçmiş olsun!