BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHP İstanbulda iktidar savaşı

CHP İstanbul il teşkilatındaki istifaların arkasından iki ismin iktidar mücadelesi çıktı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup yöneticisi 7 kişinin istifasıyla sonuçlanan depremin sarsıntıları devam ediyor. Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Şinasi Öktem'in iktidar savaşının nedeni ise rant. Sevigen'in AK Parti'nin imara açmak istediği trilyonluk arsalara karşı CHP'nin açtığı davalarda teşkilatın pasif mücadele ettiğini iddia etmesi ilk büyük nedendi.

Sabah yazarı Mahmut Övür Belbim olayının üzerine gitmeyen ve kendi içindeki sorunlarla boğuşan CHP'ye oldukça şaşırdı. nı yazan Övür, ikinci nedeni de CHP İstanbul İl Örgütü'nün Kumburgaz Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu'nu "Sarıgülcü olduğu gerekçesiyle" disiplin kuruluna sevk etmesi ve Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Dr. Ali Şeker'i aynı gerekçeyle görevden almasıyla yaşandı.

İşte yaşanan bu olaylar sonrası iplerin koptuğu anı Övür, şöyle özetledi:

"İplerin kopması ise geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na gelen "iki dosya"nın görüşülmesinden sonra gerçekleşti. Şişli ve Kadıköy'den gelen bu dosyalar için, gece 02.00'lere kadar süren pazarlıklar yapıldı ve sonunda iki dosya da komisyondan geçti.
İşte ne olduysa ondan sonra oldu. O gün CHP içinde, Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen'in de desteğini alan Belediye Meclisi üyesi Çetin Soysal harekete geçti ve kıran kırana bir savaş başladı.Bu açık savaş, AK Partililerle CHP'lilerin anlaşarak iki dosyayı geri çekmeleriyle noktalandı.Olayın ardından da istifalar başladı. "