BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Türbanlı kadın sakız çiğner mi?

Medya'da "İslami Omerta" kavgasının suyu çıktı. Tartışmanın seviyesi iyice düştü.

Abone ol

"Çaydan kucakta kadın geçirme" skandalının ardından medyada ahlak tartışması aldı başını gidiyor. Polemik öyle bir hal aldı ki,  iki tarafta eteğindeki taşları birer birer dökmeye başladı.

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök Türbanlı  başlıklı yazısında İslamcı basının "takkesinin" düştüğünü iddia ediyor. Özkök suçladığı karşı tarafın bir yazarından şu alıntıyı yapıyor:

"Başörtülü veya çarşaflı kısacası tesettürlü bir kadın sokakta, parkta, otobüs, tren, dolmuş veya otobüste sakız çiğneme veya sigara içme özgürlüğüne sahip olamaz."

Özkök cemaat içinde "omerta yemini" yapıldığını iddia ediyor. Bu sözlerini de şu satırlarla dile getiriyor:

"O söylememiş ama bir "türban kanunu" da ben ekleyeyim. Cemaat içinde omerta yemini edeceksin. Kocan seni aldattığı zaman, sevgilisiyle onu kurtarmaya çalışacaksın. Asla ve asla sesini çıkarmayacak, dilsiz bir eş olarak köşende oturacaksın. Evet, kimyası bozulan bu çevrenin dili de bozuluyor. Küfrün bini bir para gidiyor. Türban cephesinin çökmesi, kadınların dağılması tehlikesine karşı erkek cemaati gardını alıyor. Erkek imamlar, dişlerini göstermeye başlıyor."