BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Chavez yine yaptı yapacağını

Chavez New York'ta Bush'a aklına ne gelirse saydı. 190'ı aşkın diplomat onu izledi.

Abone ol

Venezüella Devlet Başkanı'nın BM'de Bush'u şeytan diye tanımladığı konuşması, 190'ı aşkın ülkenin liderini ve diplomatları gülmekten kırıp geçirdi.
New York'taki BM Genel Kurulu'nun 61'inci dönem açılış toplantıları, Venezüella lideri Hugo Chavez'in ABD Başkanı George W. Bush'u "şeytan" ve "dünyanın diktatörü" olmakla suçlayan konuşmasıyla tam bir "şova" dönüştü.

190'ı aşkın ülkenin devlet ve hükümet başkanı ile dışişleri bakanına hitap etmek üzere Bush'tan bir gün sonra Genel Kurul kürsüsüne çıkan Chavez, ABD Başkanı'na atfen, "Dün şeytan buraya geldi. Evet, işte tam buraya geldi. Ve etraf hâlâ kükürt kokuyor, şu önünde konuştuğum masa bugün bile kükürt kokuyor" dedi.

Sanki 'stand up'
Chavez'in "şeytan" dedikten sonra eliyle göğsüne haç işareti çizip dua edercesine tavana bakması üzerine, salondaki bazı diplomatlardan kahkaha ve alkış sesleri geldi. ABD delegasyonu, Chavez'in konuşmasını boykot etti.
Podyuma çıkar çıkmaz, konuşmasına Amerikalı filozof ve dil bilimci Noam Chomsky'nin "Hegemonya mı, Hayatta Kalmak mı" adlı kitabını överek başlayan Chavez, kitabı havada sallayarak dinleyicilere gösterdi ve ABD'nin "emperyalist" politikalarını öğrenmesi için herkesin bu kitabı okumasını tavsiye etti.

Chavez, daha sonra yine Bush'a atfen, "Sayın dünya diktatörü, bundan sonraki günlerinizi kâbus içinde geçireceksiniz, çünkü bizler ayaklanıyoruz. Dünyanın geri kalanı olarak Amerikan emperyalizmine karşı çıkıyoruz" dedi. Chavez, daha sonra düzenlediği basın toplantısında ise, en çok üzüntü duyduğu şeylerden birinin, Chomsky ile ölümünden önce tanışamamak olduğunu söyledi (Chomsky 77 yaşında ve hâlâ yaşıyor).