BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  SEÇİM

CHP HDP ittifakı mümkün mü?

Ali Bayramoğlu, genel seçimlerde ittifak yapacağı söylenen CHP-HDP'yi değerlendirdi.

Abone ol

Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, CHP - HDP ittifakının neden mümkün olmadığını anlattı.

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'ydu.

Programda, Bank Asya'nın riskli ilan edilmesi sonrası paralel örgütün kaos planı için düğmeye basması, 17-25 Aralık darbe girişimine ait yayınlanan özel görüntüler ve seçimler öncesi kulislerde konuşulmaya başlanan parti ittifakları ile CHP'nin kullandığı seçim dili konuşuldu.

"CEMAATİN AKTÖRLERİNİN YURT DIŞINDA HÜKÜMETE KARŞI GİRİŞİMLERİ VAR"

Bank Asya'nın riskli ilan edilmesinin ardından paralel örgütün uygulamaya soktuğu kaos planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Bayramoğlu, Bank Asya'ya bakıldığı zaman 'paralel yapı' ile ne kadar büyük bir mücadele yapıldığının görüldüğünü söyledi. Bayramoğlu, "Cemaatin aktörlerinin yurt içi ve dışında hükümete karşı girişimleri olduğuna dikkat çekti.

"SAVCI ÖZ BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEMİŞ DEMEKTİR"

Ali Bayramoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimine ait yayınlanan özel görüntülerle ilgili olarak da, "Savcı Öz bu operasyonun içinde bulunduysa büyük bir suç işlemiş demektir" ifadesini kullandı.

"CHP - HDP İTTİFAKI MÜMKÜN DEĞİL"

Medya Dünyasın'nda seçim öncesi solda başlayan ittifak arayışları da tartışıldı. "Soldaki ittifakların sembolik bir anlamı var ama karşılığı olmaz" diyen Bayramoğlu, CHP - HDP ittifakının ise mümkün olmadığını söyledi. Bayramoğlu, "Çünkü HDP çözüm süreci ve Kürt meselesine endekslenmiş bir parti. CHP ise HDP'ye neden Öcalan'la görüşüyorsunuz diye soruyor. CHP cesaret açısından AK Parti'den çok daha geride bir parti" değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı dili eleştiren Bayramoğlu, "İktidarın gayr-i meşru olduğunu iddia eden bir dille seçimi kazanamazsınız. Çünkü bu dilin toplumda karşılığı yok. Temsil ettiği kulvar çok dar." diye konuştu.