BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL

Katiliyle iki kez yüzyüze geldi

Firari sanık Hüseyin Türkmen'i yakalamak için Aydın'da düzenlenen operasyonda şehit düşen Astsubay Emrah Ünalan'ın eşi konuştu.

Abone ol

Aydın'da kayınpederini öldürüp, eşini ve kayınbiraderini sakat bırakan adamın yakalanması için geçen hafta yapılan operasyonda Astsubay Emrah Ünalan şehit düşmüştü. Şehit Ünalan'ın eşi Gül Ünalan, eşinin katiliyle iki kez yüzyüze geldiğini anlattı.

Aydın'da doğmamış yeğenini ve kayınpederini öldürüp, eşini ve kayınbiraderini kurşunlayarak sakat bırakan ve son olarak geçen hafta kendisini yakalamak için operasyon düzenleyen astsubay Emrah Ünalan'ı şehit eden Hüseyin Türkmen (39) hala yakalanamazken, şehit astsubayın Çorum'da yaşayan eşi Gül Ünalan SABAH'a konuştu. Eşinin ihmal kurbanı olduğunu ileri süren Ünalan, "Bu katil ilk cinayeti işlediğinde, eşim telefonla ulaşıp teslim olmasını istedi. Fakat teslim olmak istemedi. Bunun üzerine eşim peşine düştü. Bana her aşamasını anlatırdı. Ben defalarca 'Sadece sen mi ilgileneceksin, bırak başkaları da ilgilensin' dedim. Başka kimse yokmuş gibi hep eşim ilgilendi. Başka insanların canını yakmasın diye gecesini gündüzüne katıp, 1.5 yıldır onu arıyordu" dedi.

emrahünalan-eşi.jpg

'İKİ KEZ KARŞILAŞTILAR'

Eşinin, zanlıyı bir an önce yakalayabilmek için saklanabileceği yerleri sürekli dolaştığını anlatan acılı eş, "Bu operasyonlarda iki kez karşılaştılar. Fakat ikisinde de kaçmayı başardı. Son olarak 2 ay önce yine bir arazi aramasında karşılaştılar. Zanlı dur ihtarına uymayıp kaçmaya başlamış. Eşim kendi görüş mesafesinde olmadığı için kaçmasına engel olamamış. Fakat ekipteki bir rütbeli kişi zanlıyı rahatlıkla görebiliyormuş. Hatta eşim, "Komutanım vur onu kaçmasın" diye bağırmış. Ama ateş etmemiş. Daha sonra karakola geldiklerinde ise 'Ayağım taşa sıkıştı o yüzden ateş edemedim' diye rapor vermiş. Katil, 1.5 yıldır peşinde olduğu için eşimi iyi tanıyordu. Peşini bırakmamasını da kine dönüştürdü. Olay günü de eşimi tanıdığı için vurdu" dedi. Olayda çok ciddi ihmaller olduğunu da öne süren Ünalan, "Azılı bir katili yakalamak için 3 kişi gider mi? Üstelik çelik yeleği olmadan, sadece üzerindeki gömlek ve montla gitmiş. Şimdi adamı yakalamak için 50 kişi gönderdiler. Benim eşim şehit olduktan sonra istersen yüz kişi gönder neye yarar. İhmali olanlardan şikayetçiyim ve bu işin peşini asla bırakmayacağım" dedi.

'O YARAYLA FAZLA KAÇAMAZ'

Aydın Valisi Erol Yıldız, Hüseyin Türkmen'in yakalanması için operasyonların devam ettiğini belirterek, "Güvenlik güçlerimiz, üzerinde üç silah bulanan zanlıyı yakalamak için çalışıyor. Amaç kimsenin canı yanmasın. Son aldığımız istihbarata göre, katili Emrah Ünalan ile girdiği çatışmada kafasından yaralandı. O yarayla uzun süre yaşayamaz. Yarası nedeniyle ölmüş de olabilir. Bu caniyi ölü ya da diri mutlaka yakalayacağız" dedi. Ünalan'ın şehit eldiği Eğrikavak köyü sakinleri, Türkmen'in afişteki fotoğraftan çok farklı olduğunu,saçını ve sakallarını uzattığını anlattı. Türkmen, son çatışmadan sonra da Yukarı Kayacık köyündeki teyzesini arayarak helallik istemiş. Ayrıca öğrenci servisi şoförlüğü yaparken kız öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle 22 yıl hapis cezasına çarptırılan ve firari olan Sezgin Beygirci ile saklandıkları iddia ediliyor.