BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  MEDYA

Bank Asya'ya cevşen okunur mu?

Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan, bugünkü yazısında Bank Asya'ya cevşen okunmasını eleştirdi.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgası dini söylemlere sahne oluyor. Tıpkı TMSF'nin el koyduğu Bank Asya örneğinde olduğu gibi...

Bank Asya kararını protesto için genel müdürlük binası önünde cevşen okuyan cemaatin kadın ve erkekleri ilginç oluşturdu.

İşte ilginç manzarayı Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan bugünkü köşesinde yorumladı. Yazar, cemaat taraftarlarını "Cevşeni, Yasini, tesettürlü hanımları, yaşlı teyzeleri niçin araçsallaştırırsınız... " sözleriyle eleştiriyor.

Siyasi ve hukuki mücadelelerde dinin kullanılmasının sakıncalarını anlatan Ersaslan, yazısına böyle devam ediyor:

BANKA VE PARA TARTIŞMASI

"Dinsel içerik, etkileşimini hem dünya hem de ahiret üzerinden kurduğu/kuracağı için, çatışma hasarı açısından, siyasi kavgalardan daha ağır müeyyideleri ihtiva eder. Bu yüzden siyasi veya hukuki mücadelelerimize dini giysiler giydirmekten çekinmemiz, en azından inandığımız din adına bundan imtina etmemiz gerekiyor. Yoksa absürd manzaralara vesile oluyoruz. Bir bankanın önünde Cevşen veya Kırkbir Yasin okuyan mütedeyyin hanımların görüntüsünde olduğu gibi.

Ben o hanımların hayatlarının her safhasında duaya sarılmış kişiler olduğunu tahmin ediyorum, fakat onları para ve banka tartışması üzerinden belki de evlerinden ilk kez dışarı çıkarmış teklifin dinle imanla ne kadar ilgisi var? Hukuki mücadelenizi verirsiniz, itirazınızı yaparsınız tamam, ama banka ve para tartışmanızda; Cevşeni, Yasini, tesettürlü hanımları, yaşlı teyzeleri niçin araçsallaştırırsınız...

DİNİ SOHBETE TUĞÇE KAZAZ

Geçenlerde mütedeyyin bir grup hanım, benden Tuğçe Kazaz’a ulaşmak için yardım istedi, sohbete çağıracaklarmış, nasıl bir esperantoysa bu! “Bankaya Kırkbir Yasin, Dini Sohbete Tuğçe Kazaz’’ şeklinde postmodern bir şaşkınlığın içinde yuvarlanıyoruz..."