BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,80
ALTIN 2.397,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Demirtaş'ın iki sağdan bir sol çıkmaz iddiası

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Demirtaş'ın her iki partinin de sağ olduğu iddiasına yanıt verdi.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Türkiye'de tüm sol güçlerin tüm demokrasi güçlerinin CHP'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.

Öztürk, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin, seçim ittifakı çerçevesinde CHP ve DSP'nin görüşmesine ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın her iki partinin de sağ olduğunu söylediğini ve "iki sağdan bir sol çıkmaz" ifadesini hatırlatması üzerine Öztürk, şunları söyledi:

CHP'YE ÇAĞIRDI!

"Sayın Demirtaş'ın söylediği gibi iki sağ mıdır konuşan kesim. Kime göre sağdır, kime göre soldur. Ama şu doğrudur, iki sağdan bir sol çıkmaz. Türkiye'de tüm sol güçlerin ve demokrasi güçlerinin CHP'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu seçimlerde bencillik yapmaya, ben merkezli olmaya gerek yoktur. Yunanistan'da ve İtalya'da gerçekleştirildiği şekliyle 'diktatör' dediğimiz yönetimin karşısında tüm demokrasi güçlerinin büyük bir buluşmayı gerçekleştirmesi lazım. Faşist diktaya karşı olan herkesin büyük buluşmaya katılmalarını istiyorum. Bunun CHP'de gerçekleşmesi çok doğal bir olaydır. CHP'nin de böyle bir buluşmanın ev sahibi, adresi ve hatta kalıcı adresi olması gerektiğini düşünüyorum."

Öztürk, topluma umut ve heyecan verici büyük buluşmanın sadece bazı isimleri listelerden aday yapmakla, monte etmekle olmayacağını ifade etti.