BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  DÜNYA

CHP Grup Başkanvekilinden itiraf

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bizim yapamadığımızı gençler yaptı" itirafında bulundu. <br/>İnce, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yü...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bizim yapamadığımızı gençler yaptı" itirafında bulundu.
İnce, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile birlikte Gezi Parkı protestolarına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Alkol düzenlemesine ilişkin Başbakan Erdoğan’ın Anayasa’nın 58. maddesine atıfta bulunduğunu kaydeden İnce, şunları söyledi:
“Başbakan ya okumasını bilmiyor ya da okuduğunu anlamıyor. Orada gençleri alkol düşkünlüğünden koruma, orada Atatürk’ü korumak var, gençleri cehaletten korumak var. O zaman Başbakan’a şunu söylüyorum; Tek sesli bir Türkiye istemek cahil bir Türkiye demektir. Bu da 58. maddeye aykırıdır. Aynı maddede genç1eri kumar alışkanlığından korumak ta var. İddiayı, şans topunu, 10 numarayı, sayısal lotoyu kim buldu? Beygirler iki gün koşarken bunları 7 gün kim koşturdu? Bende şunu mu diyeyim ülkeyi üç beş kumarbaz yönetiyor mu diyeyim.”

"KAMU MALINA ZARAR VERMEYİN"
Başbakan Edoğan’ın eylemcilere “çapulçu” demesini eleştiren İnce, “O çapulcu dediklerin kim biliyor musunuz, bu devlete vergi ödeyenler onlar. Hani Başbakanın hiç kimsenin hesabını soramadığı örtülü ödeneği var ya o çapulcu dediklerinin vergilerinden oluşuyor. Seçim zamanı bol keseden yaptığın harcamalarvar ya işte o çapulcu dediklerinin vergilerinden oluşuyor. Bu ülkede iki tip insan var. Biri çapulcular diğeri parapulcular” dedi. Başbakan Erdoğan’ın ‘Yüzde 50’yi zor tutuyoruz’ yönündeki sözlerini eleştiren İnce, “Bir Başbakan milletini iç savaş ile tehdit eder mi? Onlar senin askerin mi koyunun mu? Birileri sana sal gelsinler derse ne olacak?Böyle bir mantık olabilir mi? Cumhurbaşkanı’na , reklam verenlere, doktora, işçiye, muhalefete, eczacılara herkese ayar çeken Başbakan var. Sonun da on ada ayar çekildi. Bu ülkenin gençleri ‘yeter be sen benim yaşamıma müdahale edemezsin’ dediler. O çocuklar geldiler Başbakan’a ayar çektiler. Hatta bir milletvekili olarak söylüyorum bizim çekemediğimiz ayarı onlar çektiler” diye konuştu.Başbakan’ın kendi kendini sorgulaması gerektiğini belirten Erdoğan , “Siz bu ülkenin insanlarına üç koyun güdemezler, ayyaş, çapulcular diyemezsin. Siyasetin uslübu bu olmamalıdır. Tepedeki böyle yaparsa aşağıdakiler de böyle yapar. Türkiye’nin başında tepesini atmış adamlar yerine aklı başında adamlar lazım. Yavuz Sultan Selim’i düşündükleri kadar aklı seli düşünselerdi memleket bu hale gelmezdi” dedi.

"ARINÇ STAND-UP YAPSIN"
Medyanın kuşatıldığını bu nedenle sosyal medyanın devreye girdiğini söyleyen İnce, tweet atan geçlerin Başbakan’ın sözleri üzerine polis tarafından gözaltına alındıklarını belirtti. “Eskiden taş atan çocuklar problemi vardı şimdi tweet atan çocuklar problemi var” diyen İnce,gençlere seslendi. İnce, “Hiç kokmayın çocuklar. Güzel günler göreceğiz sizin sayesinde. Bırakın biraz sizi gözaltına alsınlar. Cam çerçeve kırmayın, kamu malına zarar vermeyin ama örgütlenin, direnin, yürüyün, konuşun, yazın çizin” dedi.
İnce, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eylemlerin dış güçler tarafından yönlendirildiği yönündeki sözlerini anımsatılması üzerine İnce, “Sayın Arınç’ın bu dönem görev süresi bitiyor. Stand-up yapsın. Bu gençleri kimse yönlendirmiyor. Bunlar özgür çocuklar yaşamlarına müdahale istemiyorlar. Bize de tepki göstereler oldu. Bu çocukları bir partinin arka bahçesi olarak göstermek istediler. O gençlerin hepsinin CHP’ye üye olmasını çok isterim” dedi.
(İHA)