BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı eylemlerinde Beyaz Kuvvetler” iddiası

Taksim Gezi Parkı protestolarının şiddet eylemlerine dönüşmesinde, Seferberlik Tetkik Kurulu’nun sivil unsurları olarak bilinen ’Beyaz Kuvve...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı protestolarının şiddet eylemlerine dönüşmesinde, Seferberlik Tetkik Kurulu’nun sivil unsurları olarak bilinen ’Beyaz Kuvvetler’in rol aldığı iddia edildi.
Yenişafak Gazetesi’nin haberine göre, istihbarat birimleri Taksim Gezi Parkı protestolarının organize sokak olaylarına dönüşmesinde ’Beyaz Kuvvetler’ parmağını tespit etti. İddiaya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük metropollere yayılan olayların organize edilmesinde ’Beyaz Kuvvetler’in rol aldığı belirlendi.

SOSYAL MEDYAYI KULLANDILAR
Ergenekon başta olmak üzere çeşitli davalarla ciddi şekilde yıpranıp, eski gücünü kaybettiği belirtilen ’Beyaz Kuvvetler’, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla tekrar güç kazandı. Gezi Parkı eylemlerinin ’çevre protestosundan’ çıkıp, sokak olaylarına dönüşmesinde önemli bir parmağı olduğu ifade edilen ’Beyaz Kuvvetler, marjinal sol partileri kullanmak suretiyle saha çalışmasına girişti. Beyaz Kuvvetler, Twitter başta olmak üzere diğer sosyal paylaşım ağları üzerinden marjinal gençleri harekete geçirmek için teknoloji olanaklarından yararlandı. Derin odaklar, kitleleri tek elden yönetmek ve meydanlarda toplamak için en çok akıllı telefon uygulaması ’Zello’ya başvurdu.

POLİSİ HEDEF GÖSTERDİLER
Telsiz mantığıyla çalışan uygulama sayesinde her şehir için ayrı gruplar açan organizatörler, marjinal grupları polise saldırmaları için kışkırttı. Böylece Türkiye’nin değişik birçok kentinde olaylar neredeyse aynı anda patlak vermiş oldu. Sayıları onbinleri bulan sokak eylemcilerinin zaman zaman şiddete başvurmaları üzerine, asıl amacı masumane protesto gösterisi yapmak olan vatandaşlar da sokaklardan çekildi. Geriye kalan marjinal gruplar Ankara sokaklarında terör estirirken, Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrası söz konusu örgütlerin liderlerinin kitleleri nasıl organize ettikleri de tespit edildi.

AKILLI TELEFONLARLA HAREKETLERİ KONTROL ETTİLER
İnternet bağlantısı bulunan iPhone ve Blackberry marka cep telefonlarının yanı sıra Android işletim sistemli telefonlar ve bazı tabletler aracılığıyla da kullanılabilen Zello isimli Bas-Konuş telsiz programı sayesinde örgüt liderlerinin öfkeli marjinal grupların şehir içerisindeki kitlesel hareketlerini kontrol ettikleri tespit edildi.
(İHA)