BIST 10.424
DOLAR 32,42
EURO 35,26
ALTIN 2.433,56
HABER /  POLİTİKA

CHP dangozu sordu

Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu Bakan Koç'un kullandığı dangoz sözcünü sordu.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, ''AK Parti Adıyaman Kongresine ilköğretim okulu ve lise öğrencilerinin getirilmesi olayına el konulup konulmadığını'' sordu.

Baloğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, ''Olaya el koydunuz mu?'' diye sorarak, hangi yöneticilerin, çocukları bir siyasal partinin kongresine iktidar olanakları ile taşıdıklarının açıklanmasını istedi.

CHP'li Baloğlu, ''Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü ile İmam Hatip Lisesi Müdürü, hangi tarihte bu görevlere atanmışlardır? Bu kişiler, daha önce hangi kademelerde yöneticilik yapmışlardır?'' diye sordu.

''DANGOZ'' SÖZCÜĞÜNÜ SORDU

Baloğlu, başka bir soru önergesinde de Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada kullandığı, ''dangozlar'' sözcüğünün anlamını açıklamasını istedi.

Feridun Fikret Baloğlu, önergesinde şunları kaydetti:
''(Bu kadar parayı ne yapacaksınız dangozlar) derken,  kimleri kastediyorsunuz? 'Dangoz' sözcüğünün anlamı ortaya çıktıktan sonra başbakan tarafından uyarıldınız mı? 'Dangozlu' hitabetinizden sonra oluşan yoğun ilgi karşısında, içinde bu tür anlamlı deyimlerin yer aldığı açıklamalı bir sözlük yayınlanması için Bakanlığınızın başlattığı bir çalışma var mıdır?.''