BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

BJKden FBye ağır yanıt

Beşiktaş, Fenerbahçe'nin dün Fortis Türkiye Kupası final maçıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Abone ol

Kulübün internetteki sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun kaybedilen her maçtan sonra kamuoyunca bilinen tavrını, final mücadelesi sonrasında da sürdürdüğü iddia edilerek, ''Yine yenilgiyi hazmedemeyerek, futbol takımımızın başarısını hakem hatalarına bağlamıştır'' denildi.

Hakem hatalarından şikayetçi olmalarının, gündemi değiştirme ve yenilgiyi unutturma çabasından başka bir şey olmadığı savunulan açıklamada, Fenerbahçe'nin bu sezon en az 14 puanı hakem hataları sayesinde kazandığı ileri sürüldü.

Sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulunun, siyah-beyazlı takımın mücadelesine ve emeğine saygısızlık yaptığı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:
''Kupanın Beşiktaş'a hediye edildiğini ifade edecek kadar fütursuz açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu, futbol takımımızın
mücadelesine, emeğine saygısızlık yaptığı gibi, kazananı tebrik etme erdeminden de çok uzakta olduğunu bir kez daha göstermiştir. Büyüklük, kazanını tebrik etmekle, saygı göstermekle olur. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bu siyaseti ve mantığı ile Türk sporundaki yerini de en açık şekilde ifade etmiştir.

Türkiye Süper Ligi'nde bu sezon en az 14 puanı hakem hataları sayesinde kazandığı tüm kamuoyunca bilinen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, hakem hatalarından şikayetçi olması ise yine gündemi değiştirme, camiasına yenilgiyi unutturma çabasından başka bir şey değildir.''