BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  POLİTİKA

CHP beyaz eşyaları sordu

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Tunceli'de dağıtılan beyaz eşyaların maddi kaynağını sordu.

Abone ol

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından vatandaşlara dağıtılan beyaz eşyaların maddi kaynağının nasıl sağlandığını, bu tür yardımların diğer illerde de yapılıp yapılmayacağını sordu.

Köse, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, SYDV tarafından ''Her Eve Beyaz Eşya'' kampanyası kapsamında Tunceli'deki 3 bin 300 aileye beyaz eşya dağıtıldığını belirtti.

Yerel yönetim seçimlerinden önce yapılan bu tür yardımları vatandaşların protesto ettiğini ileri süren Köse, şu sorulara yer verdi:

''Tunceli Valiliği SYDV, beyaz eşyalara dair maddi kaynağı nasıl sağlamıştır? Bu kaynak merkezi bütçeden sağlandıysa diğer illerde yaşayan yurttaşlarımıza da benzeri bir yardım yapılacak mıdır?

Yardım ismiyle yapılan beyaz eşya dağıtımının, Tunceli'de yapılma gerekçesi nedir? Dağıtımın, seçime çok kısa bir süre kala yapılmasının amacı nedir?''

CHP'li Köse, dağıtımın CHP'nin güçlü olduğu Nazimiye ilçesinden başlatılmasının amacını öğrenmek istedi.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, Erdoğan'ın Davos'ta ''Başkan Obama, Orta Doğu'da terör ve terörist örgütler tanımını yeniden yapmalı ve yeni tanım üzerinde Orta Doğu'da yeni bir siyaset izlemelidir'' dediğinin ileri sürüldüğünü belirtti.

Şandır, ''Size göre terör ve terörist örgütler tanımı nedir? Orta Doğu'da terör ve terörist örgütler tanımının değişmesiyle varmak istediğiniz nokta neresidir?'' diye sordu.