BIST 8.895
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,46
HABER /  GÜNCEL

CHP Aydın milletvekili adayları isimleri YSK kesin listesi

AYDIN CHP milletvekili aday listeleri YSK tarafından incelendi. 26 Mayıs 2018 tarihinde YSK Aydın CHP milletvekili adaylarının geçici isim listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği CHP milletvekili aday listeleri 24 Haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

YSK tarafından CHP Aydın 27. dönem milletvekili aday listesi incelemeden geçirildi. Ön incelemede eksik evrak ya adaylığına engel durumları olan Aydın milletvekili adayları belirlenip Cumhuriyet Halk Partisi'ne düzeltmesi için iletildi. YSK 30 mayıs itibariyle kesinleşen CHP Aydın milletvekili aday listelerini duyuruyor. Bu listeler 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli olacak.

24 haziranda AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi 87, Hür Dava Partisi 85 seçim çevresinde seçime katılacak. Karara göre, Türkiye genelinde 68 bağımsız milletvekili adayı bulunuyor.

YSK'nın ilan ettiği Aydın CHP milletvekili adayları isim listesi şöyleydi:

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI: Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölge 1. sıradan, eski Genel Başkan Deniz Baykal ise Antalya 1. sıradan aday oldu. Kılıçdaroğlu'nun "A takımı" olan 18 kişilik CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) tamamı milletvekili adayı olarak gösterildi.

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu da İstanbul 2'nci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olarak listede yer aldı. Muharrem İnce'nin ekibinde yer aldığı belirtilen Emre Köprülü, Yaşar Tüzün ve Tanju Özcan da listede yer buldu. CHP listelerinde, Saadet Partisi için de kontenjan ayrıldı. 

ADAY YAPILMAYANLAR: Adaylık için başvuruda bulunanlardan Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek de listede yer bulamadı. Aday listesinde olmayan diğer isimler ise eski CHP milletvekili Umut Oran, görevinden istifa eden Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Gazeteci İrfan Değirmenci ve Ferit Demir oldu. 

TÜM İLLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ-PDF