BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  EKONOMİ

Dolar ters düz oldu hava değişiyor dolar bugün kaç lira

Dolar yeni haftanın ilk gününde piyasaların açılmasıyla birlikte düşüşe geçti. Euro da gerilemeye başladı. Merkez Bankası'ndan faizleri sadeleştirme kararının gelmesiyle dolar ve euro son günlerin en düşük seviyesine geriledi. Borsada iyimser hava hakim. İşte yeni haftada dolar ve eurodaki son durum.

Abone ol

Merkez Bankası'nın "1 haftalık repo faizini yüzde 16,5 ile politika faizi olacak" kararını açıklamasıyla dolar kuru, ilk tepki olarak 4.65 TL seviyesinden 4.61 TL seviyelerine kadar geriledi. Dolar kuru, sonrasında düşüşünü kademeli olarak sürdürerek 4.5560 TL'ye kadar geri çekilirken; günü 4.60 liradan kapattı. Euro kuru ise 5.34 TL'de hareket ediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar yeni haftaya 4,6630 liradan, avro 5,4720 liradan haftaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Erzurum mitinginde döviz çağrısı yaparak vatandaşlara TL'ye geçmelerini tavsiyesinde bulunmuştu.

DOLAR MERLKEZ'İN KARARI ÖNCESİ 4,61'E KADAR GERİLEDİ

Dolar tüm gelişmelerin ardından yeni haftaya ise daha iyimser başladı. TCMB'nin para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlandığını ve uygulamaya 1 Haziran 2018'de başlanacağını bildirmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL 4,56'nın altına kadar geriledi. Euro 5,32'yi gördü. Gün sonunda dolar ve avronun kapanış rakamları ise şöyle: 

Analistler, dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın aracı kurum ile portföy yönetim şirketleri yöneticileri ve ekonomistlerle bir araya geldiğini belirterek, bu toplantıda TCMB'nin sadeleşme adımlarını yakında atabileceğine ilişkin vurgunun öne çıktığını ifade etti. Sadeleşme vurgusu ve TCMB'nin attığı adımlar ile düşüş eğilimine giren dolar/TL'nin 4,66 seviyesinin altında kalıcılık sağlaması durumunda 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydeden analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu, ABD ve İngiltere'deki resmi tatil nedeniyle de piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını söyledi.

Altın alacaklar dikkat gram altın çeyrek fiyatı düşüyor!