BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  MAGAZİN

Sagopa Kajmer'in dini inancı yok çıktı haclendi mi?

Sagopa Kajmer müslüman mı, Sagopa Kajmer'in dini inancı ne, Sagopa Kajmer ateist mi soruları bir anda gündem oldu. Resmi instagram hesabında bir takipçisine dini inancım yok demesi kafaları karıştırdı. Akıllara Sagopa Kajmer'in instagram hesabı hacklendi mi sorusu geldi fakat, ünlü rapçi hacklenmediğini açık açık söyledi. Peki tasavvufa meraklı olduğunu söyleyen Sagopa Kajmer Allah'a inanmıyor mu?

Abone ol

Sagopa Kajmer kimdir, gerçek adı ne, aslen nereli ve kaç yaşında soruları bir anda aranmaya başladı. Ünlü rapçinin resmi instagram hesabında bir takipçisine verdiği 'dini inancım yok' cevabı akılları karıştırdı. Her fırsatta tasavvufa merak sardığını söyleyen ve dini sözler yazan Sagopa Kajmer müslüman değil mi, ateist mi oldu? Herkes hesabının hacklendiğini bunları Sagopa Kajmer'in yazmadığını düşünüyordu ki Kajmer, bu iddiaları yalanlamadı ve instagram hesabının hacklenmediğini duyurdu. 

DİNİ İNANCIM YOK:  Sagopa Kajmer adıyla tanınan Yunus Özyavuz isimli ünlü rapçi, sosyal medya hesabından bir takipçisinin dini inancın ne sorusuna 'yok' cevabı vererek, sosyal medyayı karıştırdı.

Ünlü rapçinin 'Hayır' cevabını gören hayranları hesabının hacklendiğini düşünmeye başladı. Özyavuz'un hayranları konu hakkında "Bugün Instagram hesabında bir yanlışlık oldu diye düşünmeden edemiyorum o kadar derinden dini anlatan bir adam ateist olamaz", İnşallah hesapların hacklenmiştir. Bunu başka türlü kimseye açıklayamam" gibi yorumlar yaptı.

NİHAT DOĞAN SESSİZ KALAMADI: Rapçinin dini inanç sorusuna verdiği cevabı gören şarkıcı Nihat Doğan, Instagram hesabının hikaye bölümünden yorumların fotoğrafını paylaşarak "Sagopa'nın dini inancı yokmuş. Şaka mı bu?" yazdı.

SAGOPA KAJMER KİMDİR? (YUNUS ÖZYAVUZ): Asıl adı Yunus Özyavuz'dur. 1978 samsun doğumludur. Müziğe olan ilgisi annesi ve babasının çeşitli kültürlerden müzikler dinlemesiyle başlamıştır. Annesi çeşitli zenci müzikleri babası ise İtalyan müzikleri dinletmiş, kendisi de bu nedenle müziğe yönelmiştir.

Sagopa Kajmer 11 yıldır evli olduğu Kolera ile ayrıldıklarını Instagram hesabından duyurduSagopa Kajmer 11 yıldır evli olduğu Kolera ile ayrıldıklarını Instagram hesabından duyurmuştu.

Müzik kariyerine memleketi Samsun'da yerel bir radyoda Dj'lik yaparak başlamıştır. O sıralar farklı bir mahlas kullanıyordu. 1997 yılında üniversiteye başlamış ve İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiştir.

KOLERA KİMDİR? (ESEN GÜZEL): 1983’te İstanbul’da doğdu. Kendisi gibi rap müzisyeni olan Sagopa Kajmer ile 1 Ağustos 2006’da hayatını birleştirdi. Hip hop kültürüne breakdance ile adım atan Kolera, Sagopa Kajmer ile tanıştıktan sonra Hiphop’un sadece rap dalıyla ilgilenmeye başladı

Kolera, ilk şarkı kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu’nda “İnkâr Boşuna” adlı parçaya yaptı. Aynı sene Silahsız Kuvvet (Sagopa Kajmer) ile “Neden Ağlıyorum” ve “Dünden Kalma Hayaller” adlı parçaları kaydetti. 2001 yılında ise ilk Underground EP’sini internet yoluyla dinleyicilerine servis etti. Bu albümde Kolera’nın “Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları”, “Psikolog” ve “Komada Martı” adlı şarkıları yer alıyor Bu EP’yi 19 yaşında çıkarmıştır. 2004 yılında ise Sagopa Kajmer’in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde, “Kalp Atışlarım 78 BPM” adlı parçada Sagopa Kajmer’e eşlik etmiştir. Aynı yıl Sagopa Kajmer ile düet yaptıkları “Günlerim Ağlak” ve “Aklımın Odaları” adlı 2 parçayı internet yoluyla servis etti. 2005 yılının başında Sagopa Kajmer’in Pesimist EP 3 adlı albümünde “Süper Sperm” adlı parçaya eşlik etti. Aynı sene Sagopa Kajmer’in Romantizma albümünde, “Sago vs Kolera” adlı parçaya eşlik etti.

Kolera, 24 Eylül 2005 tarihinde prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer’in yapmış olduğu ilk solo albümü Karantina Embryo’yu dinleyenleriyle buluşturdu.Yine 2005 yılınnda Kuvvetmira Disstortion EP adlı albümde 2 şarkısı bulunmuştur. Aynı sene kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkânlar sunmak üzere Sagopa Kajmer ile 11 Ağustos 2005 tarihinde kendi plak şirketleri olan Melankolia Müzik’i resmen kurdular.